Magyar Super Mario Fan Club
Tartalom
Főmenü
     
Mario játékok
     
Mario Kart
     
Mario Party
     
Mario Golf
     
Mario Tennis
     
WarioWare
     
Képek
     
Videók
     
Média
     
Nintendo
     
Érdekességek
     
Közösségi rész
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Linkek
     
Mariopédia
Mariopédia : Toad Brigád

Toad Brigád

  2013.04.01. 08:10


A Toad Brigád (japánul: Kinopio Tankentai; キノピオ探検隊) egy öt főből álló Toad társaság, akik a Super Mario Galaxy és Super Mario Galaxy 2 játékokban szerepelnek. Több Toad szerepel más játékokban is, de ez az ötös ebben a felállásban csak fent említett két játékban szerepelt.

Tagok

Toad
Toad, majdnem úgy néz ki, mint az "eredeti" Toad, akit már a legelső játékokból ismerünk, ő a vezető. Piros pöttyös sapkája ugyan stimmel, de piros mellénye van (míg az eredetinek kék). A kalapján egy fényszórót visel, ez ilyen bányász-külsőt kölcsönöz neki. Ő kutatja az új bolygókat, és gyakran látjuk munka közben, ő felel mindenért. Ő javítja meg a hajójukat, ami akkor tört össze, amikor leszálltak Peach galaxisába, hogy részt vegyenek a Csillag Fesztiválon. Mindkét játékban kicsit félénk, bár ezt nem szívesen ismeri be (többször is elfoglaltságra hivatkozik, amikor megkéri Mariót vagy Luigit, hogy segítsen megmenteni a társait, de aztán halkan mindig megjegyzi, hogy igazából fél), ám Peach Hercegnő iránt érzett hűsége miatt ő sem hátrál meg, és ez bátorítja, hogy végsősoron mindig segít a Mario fivéreknek.
Tudós Toad
Tudós Toad kék sapkát, mellényt, valamint egy szemüveget visel. Ő a csapat legokosabb tagja, gyakran ad tanácsot Mariónak a játék során, és a vele való beszélgetések a leghasznosabbak számunkra.
Lusta Toad
A sárga sapkát, és mellényt viselő Toad nagyon lusta, bárhol el tudna aludni, szegény Sárga Luma nem tudja felébreszteni. A Super Mario Galaxy 2-ben valamivel éberebb, és több hasznát vesszük a jelenlétének. Nagyon vidám, ugyanakkor ő a legfelelőtlenebb. Legtöbbször csak forog, futkos körbe-körbe, és mindig jól érzi magát. Szórakozott jelleme miatt kicsit nehéz komolyan venni.
Bank Toad
Bank Toadnak zöld színű sapkája, és mellénye van. Ő dolgozik a legtöbbet, szeret barkácsolni, építeni, javítani, és előszeretettel járőrözik. Munka közben mindig énekel. A Super Mario Galaxy 2-ben nagyszerű matematikai képességéről tesz tanúbizonyságot. Egyébként lehet adni neki Star Bit-eket, melyeket eltárol, máskülönben szívesen keres még több Star Bit-eket a Mario fivéreknek, és odaadja nekik.
Postás Toad
Postás Toad sapkájának és mellényének színe rózsaszín. Mindkét Mario Galaxy-ben előszeretettel végzi munkáját, mindig örömmel postázza a leveleket Mario Fivéreknek. A levelek legtöbbször Luigitól, Peach Hercegnőtől, és Rosalinától jönnek. Az üzenetek mellé legtöbbször csatolva van egy-egy életgomba, vagy Luigitől csillagot is kaphat. A Super Mario Galaxy 2-ben több galaxisban is feltűnik, több embertől is küld levelet, akik mind ki akarják hívni a Mario fivéreket. Az első Mario Galaxy-ben foglalkozása mellett gyakran tesz bátor felfedezéseket, és örömmel vállal kockázatokat. Többször is láthatjuk lila érme küldetéseken, hogy velünk úszik a vízben (Pedig a Toadoknak víziszonyuk van), és örömmel segít Mariónak, hogy hol talál érméket. Ő a legbátrabb, örömmel vállal kockázatokat azért, hogy segítsen hősünknek, képes például a jeges víben is úszni a Freezeflame Galaxy-ben.

Szerepük a játékokban

Super Mario Galaxy

A Toad Brigád jól érzi magát a Csillag Fesztiválon, majd amikor Bowser lecsap rájuk, szétszóródnak a galaxis körül. Amikor megtalálják egymást, Luigival megszöknek egy biztonságos helyre egy-egy külön bolygón. A Toadok a Honeyhive Galaxy-ben szélednek szét, amikor Mario megtalálja őket, a Obszervetóriumban biztonságba helyezi a Toadokat.

Miután Mario megmenti őket, elhatározzák, hogy segítenek Mariónak megtalálni a Nagy Csillagokat, a bázisuk az Obszervatóriumon belül a Garázsban lesz. A Lumák segítenek nekik újra megépíteni az űrhajójukat a Starshroomot, miután elkészülnek, akkor kelnek útra a Nagy Csillagokért. Ám tervük szinte soha nem sikerül, mert az ellenségek mindig elkapják őket, így végül ők is segítségre szorulnak. Ha Mario megmentette őket, bíztatják hősünket, hogy győzze le az ellenséget. Bár annyiban azért segítenek, hogy a hajójukon levő Indító Csillagok (Launch Star) a főellenség felé vezetnek minket.

A játékban a Grand Final Galaxy-ben láthatjuk utoljára, ekkor éri a vezetőjüket az a megtisztelő rang, hogy ők lesznek a Királyi Testőrök, mivel sokat segítették a Mario Fivéreket.

Super Mario Galaxy 2

A Toad Brigád visszatér a Super Mario Galaxy 2-ben, és folytatják küldetésüket, miszerint segítenek a Mario Fivéreknek. Ebben a játékban más szerepet kapnak. Toad, mint az összes Toad új kapitányaként mutatkozik be, parancsnoki rangját egyszerűen a kalapján található fényszóró jelzi. Most nem láthatók annyiszor a Lumák körül, mint az előző játékban. A Starshroom a brigád főbázisa, melyet a Lumák építettek meg nekik, ezáltal tudtak visszatérni segíteni a Mario fivéreknek. Most nem beszélnek az előző nagy küldetésükről, most más szerepük van, és abban akarnak jeleskedni. Például Bank Toad nem dolgozik annyit, ellenben nagyszerű matematikai tudásának köszönhetően banki szolgáltatásokat vehetünk nála igénybe, nála tárolhatjuk a Star Bit-eket. Ehhez képest a Postás Toad továbbra is szállítja nekünk a leveleket, és most is élen áll, hogy segíteni kell Mariónak.

A játék alatt folyamatosan követik a Starshroommal a Starship Mariót (Mariofej alakú űrhajó, mely akkora, mint egy bolygó.). Mario gyakran utazik Toadék űrhajóján, és általa teleportál a Starship Marióra. Mario mindig talál egy életgombát Toadék űrhajóján, amikor átteleportál. Általában segítik hősünk útját, ám legtöbbször csak a bolygón néznek szét, ahelyett, hogy segítenének megtalálni a Csillagokat. A Bowser pályákon Toadék a pálya belső részén találhatók, gyakran van náluk érme, amit Mariónak gyűjtenek. A végefőcímben a Toad Brigád együtt ünnepel Marióval, amikor megkapja a tortát, amit Peach Hercegnő sütött neki. Arról nem tudni, hogy megmarad-e Toad Királyi Testőr rangja.

Érdekességek

  • A Toad Brigád vezetője bár nem egészen ugyanabban a ruhában van, mint az eredeti Toad, akit ismerünk, de hasonló jellemmel bír: Kicsit gyerekes, izgága, félénk, de mindig segít megmenteni Peach Hercegnőt.
  • Postás Toad-hoz hasonlóan Bank Toad sem a foglalkozása szerinti nevét kapta a Super Mario Galaxy-ben, csak a második részben élnek azzal, bár Postás Toad már az első részben is szállította a leveleket Mariónak.
  • A Super Mario Galaxy 2 borítóján kék ruhás Toad látható piros pöttyös kalapban, vagy azt, amelyiket a régi játékokból ismerünk.

     
Chat
     
Yoshi
     
Aktuális játék
Super Mario Odyssey
     
Megjelenések

Nintendo Switch
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 2018. május 4.
Mario Tennis Aces - 2018 tavasz

     
Egyéb oldalaim
     
Társoldalak
     
Számláló
Indulás: 2006-03-19
     
Vélemény-nyilvánítás
Nintendo Switch
Mi a véleményed a Nintendo Switch-ről?

Fantasztikus, a Nintendónak mindig vannak új ötletei
Egész jó, szívesen játszok vele
Talán egyszer vennék magamnak, ha majd lemegy az ára
Az egész dolog értelmetlen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Tartalom

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG