Magyar Super Mario Fan Club
Tartalom
Főmenü
     
Mario játékok
     
Mario Kart
     
Mario Party
     
Mario Golf
     
Mario Tennis
     
WarioWare
     
Képek
     
Videók
     
Média
     
Nintendo
     
Érdekességek
     
Közösségi rész
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Linkek
     
Mariopédia
Mariopédia : Toadsworth

Toadsworth

  2012.01.21. 21:25


Toadsworth egy idős Toad, aki Peach hercegnő sokévi gondozója, valamint legbizalmasabb királyi főtanácsosa. Először a Super Mario Sunshine-ban volt látható, Peach kísérőjeként. Toadsworth mindent megtesz a hercegnőért, ugyanakkor fontos szerepet vállal lakájként a palotán belül. Sokat aggódik a hercegnő biztonságáért Bowser folyamatos támadásai miatt. Sajnos kora miatt egymaga képtelen megvédeni a hercegnőt, azonban ő az első, aki értesíti a Mario fivéreket, ha a hercegnő élete veszélybe kerül. Ha lehetősége van rá, megpróbál segíteni a Mario fivéreknek. Például a Mario & Luigi: Superstar Saga-ban a játék elején megajándékozza Marióékat egy bőrönddel, amelyben később az útjuk során összegyűjtött dolgokat tudták tárolni. Toadsworth ezután az idő hátralevő részében Peach hercegnővel marad. A Paper Mario alatt szintén Peach hercegnő kísérőjeként jelenik meg Rougeportban. Azonban a hercegnőt itt is elrabolják, amelytől Toadsworth mérhetetlenül kétségbeesik, de Mario megnyugtatja, hogy meg fogja menteni Peachet minden áron. Idős gombánk a maradék idejét Rougeport fogadójában tölti.

Újból feltűnik a Mario & Luigi: Partners in Time-ban. Itt Prof. E. Gadd épít egy időgépet, amelyet Peach avat fel először. Toadsworth miután látja, hogy a hercegnő sokáig nem jelentkezik, teljesen kiakad, izgalmában elájul. Csupán a Refreshroom (Gyógygomba) erejének köszönhetően tudott újra talpra állni. Időközben visszatért E. Gadd időgépe, de a hercegnő helyett egy földönkívüli Shroob lép ki belőle, aki megtámadja a Mario fivéreket. Később Marioék átkerülnek a múltba (a palota udvarán megjelent tér-idő kapun keresztül), s épp a földönkívüli Shroob invázió közepébe csöppennek. Itt látható Toadsworth fiatalabb énje, aki elsősorban Peach gondozójaként jelenik meg, ugyanakkor a játék eseményei alatt sok hasznos tanáccsal látja el Baby Mariot és Luigit, valamint a jövőbéli énjeiket. Toadsworth segítőkészsége akkor is megmutatkozik, mikor találkozik fiatalabb énjével, s megpróbálja felvidítani Baby Peach-et különféle mutatványokkal. Ezek azonban annyira megtetszenek a Mario fivéreknek, hogy megkérik a két Toadsworthöt, hogy tanítsák meg nekik ezeket a trükköket. Később ezek a technikák a Mario fivérek nagy hasznára válnak, a különböző küldetések végrehajtásakor.

Toadsworth látható továbbá a Mario Party 7-ben, ahol egy világkörüli luxus hajóutat szervezett, amelyre szinte mindenkit meghívott Bowser kivételével, aki ettől éktelen haragra gerjedt, és végig azon mesterkedett, hogy miképp tehetné tönkre a hajóutat. Toadsworth ebben a játékban is tanácsadóként jelenik meg, s így gyakran lesz a játékosok segítségére. A New Super Mario Bros.-ban a gombaházak őrizőjeként látható, ki Mariónak vagy Luiginak segít, ha a két vízvezeték szerelőnek fegyverekre vagy zöld  életgombára van épp szüksége. Feltűnik a Mario Kart: Double Dash!!-ban is, ahol a Parádés Kocsit (Parade Kart) vezeti, melyen a győztes versenyzőket szállítja egy díszes körmenet keretében. A Mario Superstar Baseball-ban pedig játszható karakter is, majd ennek folytatásában, a Mario Super Sluggers-ben, valamint a csak Japánban megjelent Yakuman DS nevű mahjong játékban.

Legfontosabb jellemzők

Toadsworthnek boldog élete van Peach hercegnő gondozójaként. Korához képest igen energikus, és jó egészségnek örvend. Akcentusa kicsit angolosnak tűnik, ugyanis sok olyan kifejezést és szót használ, amit az angol gentlemenek szoktak.
Toadsworthöt külsőleg megkülönbözteti a többi Toadtól elegáns viselete, valamint fehér bajusza és a kis szemüvege. Kalapjának színe sárgásfehér, nagy barna pöttyökkel, inge lila, a rajta lévő mellény pedig sötétlila, melyet egy aranyszínű szegély tarkít, valamint egy piros csokornyakkendőt visel. (Külsőleg nem sokban különbözik fiatalabb énjétől. Csupán annyi a különbség, hogy ekkor még nem visel inget és szemüveget, mellényének piros, bajusza még nem őszült meg.) Toadsworth általában egy sétapálcával közlekedik.
Sok bonyodalom és feszültség övezi körbe Toadsworth és Peach kapcsolatát. Az idős Toad akár az életét is feláldozná a hőn szeretett hercegnőért. Sok rajongó úgy tartja, hogy Toadsworth Peach hercegnő nagyapja, de ez az állítás nem igazán valószínű ugyanis egyrészről a játékokban a határozottan kijelentik, hogy az idős gomba a hercegnő alárendeltje, másrészről Peach ember. Toadsworth hivatása minden bizonnyal Peach újszülött korára vezethető vissza. Valószínűleg a hercegnő szüleinek idejekorán történt elvesztése okozta, hogy Toadsworth úgy gondoskodik a hercegnőről, mintha valamelyik szülője lenne. Kapcsolatuk szinte már odáig mélyült, hogy a hercegnőt már nemcsak uralkodójának, hanem a saját lányának tekinti, s mivel Peachnek sincs egyetlen hozzátartozója sem, s gyerekkora óta Toadsworth gondoskodik róla, a hercegnőnek az öreg Toad lett a legkedvesebb barátja - a Mario fivérek mellett - akire néha úgy tekint, mint ha a nagyapja lenne.

Eredeti cikk: aMGEE, aktualizálta: supermario4ever

     
Chat
     
Yoshi
     
Aktuális játék
Super Mario Odyssey
     
Megjelenések

Nintendo Switch
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 2018. május 4.
Mario Tennis Aces - 2018 tavasz

     
Egyéb oldalaim
     
Társoldalak
     
Számláló
Indulás: 2006-03-19
     
Vélemény-nyilvánítás
Nintendo Switch
Mi a véleményed a Nintendo Switch-ről?

Fantasztikus, a Nintendónak mindig vannak új ötletei
Egész jó, szívesen játszok vele
Talán egyszer vennék magamnak, ha majd lemegy az ára
Az egész dolog értelmetlen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Tartalom

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG