Magyar Super Mario Fan Club
Tartalom
Főmenü
     
Mario játékok
     
Mario Kart
     
Mario Party
     
Mario Golf
     
Mario Tennis
     
WarioWare
     
Képek
     
Videók
     
Média
     
Nintendo
     
Érdekességek
     
Közösségi rész
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Linkek
     
Mariopédia
Mariopédia : Rosalina

Rosalina

  2012.01.21. 21:23


„Hallod az újszülött csillag hangját? Ezek a kis csillagok mind felnőnek majd, hogy egy napon galaxissá váljanak. Amikor a csillagok meghalnak, csillagporrá változnak, amely szétszóródik a nagy Kozmoszon keresztül. Végül ez a csillagpor megújul, hogy létrehozzon egy új csillagot… s így követik egymást az életciklusok. Egy ciklus viszont sohasem ismétli önmagát teljesen azonos módon. Szóval majd meglátjuk…”
- Rosalina, Super Mario Galaxy

Rosalina, a csillagok védelmezője a Super Mario Galaxy-ban látható először. A játék elején a Gateway Galaxy-ben találkozunk vele. Az Üstökös Obszervatórium (Comet Observatory) kapitánya valamint a kis Lumák gyámja. Nagyon erős és komoly jellem, aki kötelességének érzi, hogy védelmezze a Kozmoszt és a Lumákat.

Háttértörténet

Rosalina története egy krónikákban feljegyzett novelláskötetben található az Üstökös Obszervatórium könyvtárában. Kilenc fejezetből áll, amelyet Mario a kis Lumák társaságában hallgat végig a játékbéli események előrehaladtával.

A történet kislánykorában kezdődik, mikor még a Gombakirályságban élt. Egy napon felfedezett egy rozsdás űrhajót, melynek belsejében egy kis csillagocska lakott. A kis csillag a Luma nevet viselte és elmesélte Rosalinának, hogy a mamájára vár, aki egy üstökösön fog eljönni hozzá. Rosalina megvigasztalta Lumát, majd megígérte hogy vele együtt fog várni. Rosalina az apja távcsövével kémlelte az eget, keresvén az üstököst, amely Luma anyját vitte. Hosszú idő telt el, de Luma mamája még mindig nem jött meg. Így hát Rosalina és Luma úgy határoztak, hogy megjavítják az űrhajót s elindulnak az űrbe.

Miután átszelték az aszteroida mezőt, Rosalina nagyon megéhezett. Ugyan csomagolt magának az útra élelmet, de amikor a leltározás közben a teához ért, eszébe jutott, hogy pont a vizet felejtette el. Luma elmesélte neki, hogy a Csillagfalatok (Star bit) - amelyek Lumák fő tápláléka – magukba foglalják az ételt és az italt, s bárkinek visszaadják az erejét, aki eszik belőlük. Rosalina kihajolt az űrhajóból, s evett néhányat a Csillagfalatokból. Az ízük mézre emlékeztette, s annyira megízlett neki, hogy begyűjtött magának tartalékba is.

Egy éjjel egy üstökös közelítette meg Rosalina űrhajóját. Lumának felcsillant a szeme, ugyanis azt hitte, hogy az anyja ezen az üstökösön van. Kiszálltak hát az űrhajóból és elindultak az üstökös jeges felszínén, hogy körülnézzenek. Luma mamáját nem találták sehol, azonban egy nagy halom Csillagfalatra bukkantak az üstökös déli oldalán. Úgy döntöttek, hogy egy ideig az üstökösön maradnak. Rosalinának egy éjszaka különös álma volt. az anyját látta, akinek el kellett menni, de megígérte Rosalinának, hogy mindvégig mellette lesz s figyelni fogja őt. Rosalina felsírt álmában. Luma azt hitte a könnyeiről hogy Csillagfalatok, de miután Rosalina felébredt, elmagyarázta Lumának hogy mik azok és hogy mitől lettek. A lány sírni kezdett, mert tudta, hogy soha többé nem láthatja viszont az anyját s ettől Luma is elsírta magát, mert rájött, hogy az ő anyját se fogják megtalálni. Rosalina végül megvigasztalta Lumát és megígérte neki, hogy vigyázni fog rá és gondoskodik róla.

Így hát elkötelezte magát, hogy anyaként gondozza Lumát és felépítse új otthonukat az üstökösön. Az eszközökkel, amit az üstökösön találtak, építettek maguknak egy házat, amelyből később egy dóm lett. (azok a helyek, amelyek összekötik a galaxisokat az obszervatóriummal. Az üstökösön később hat dóm épült: a Terasz, a Forrás, a Konyha, a Hálószoba, a Gépház és végül a Kert.) Ez az épület azonban most Luma és Rosalina lakhelye volt. Amint befejezték az építést feltűnt nekik, hogy ez a ház sokkal nagyobb, mint ami két személynek elegendő, így az éjszakát az űrhajóban töltötték. Másnap reggel egy másik üstökös közelítette meg Rosalináék új otthonát. Az üstökösön egy másik Luma utazott, aki Rosalinát látva egyből Mamának szólította őt. Rosalina ettől meglepődött, de sok ideje nem maradt csodálkozni, mert egy seregnyi Luma jött elő az üstökös mögül, akik szintén mamának szólították őt. Rosalina ettől alig bírta elfojtani a nevetését. Azonban látta a kis Lumákon hogy nincs hová menniük, így befogadta őket.

Egy éjszaka Rosalina visszaemlékezett a szülőbolygójára, és a Gomba Királyságra, ahol azelőtt élt a családjával. A távcsövével az eget kémlelte, mígnem felfedezett egy apró kék színű fényes pontot. Amint egyre jobban ránagyított távcsövével, meglátta a helyet, ahol fiatalabb korában szívesen töltötte az idejét a szüleivel és a testvéreivel; egy virágokkal tarkított dombot, rajta egy hatalmas fával. Rosalina sírni kezdett mert a sok feltörő emlék miatt visszavágyott oda. Azonban eszébe jutott, hogy az anyjával azért nem találkozhat többé, mert halott és pont az alá a fa alá van eltemetve. Luma megvigasztalta Rosalinát s mondta, hogy ne bánkódjon mert az anyja mindig ott lesz mellette, s figyelni fogja őt. Lumának támadt egy ötlete. Erejét felhasználva átváltoztatta az üstököst egy obszervatóriummá, amely ezután megindult, egy hatalmas csóvát húzva maga után. A kis Lumák elmesélték Rosalinának, ha felnőnek, átváltoznak különféle dolgokká, többek között üstökösökké, bolygókká vagy csillagokká. Rosalinának enyhült a bánata boldog volt, hogy újra van családja. Attól a naptól kezdve soha sem sírt többé.

Az obszervatórium napról napra nagyobb lett. Rosalina és a Lumák büszkék voltak arra, hogy ez az övék. Egy napon Rosalina a Lumák tiszteletére egy nagy ünnepséget rendezett. Az volt a terve, hogy egyesítse a Kozmosz összes Lumáját egy nagy családba, hogy anyaként gondoskodjon róluk és segítse őket sorsuk beteljesítésében.
Rosalinának egy éjjelen újból eszébe jutott a régi otthona. Bár már volt új célja az életének, elmerengett azon, hogy jó volna újból meglátogatni múltjának kedvenc helyszínét. Ezért úgy határozott, hogy százévente egyszer visszatér a Gombakirályságba, hogy láthassa a szülőföldjét.
„Van egy esemény a Gombakirályság történelmében, amelyet a Gombakirályság összes lakója vidáman ünnepel. Ez az esemény száz évenként egyszer következik be, mikor is egy hatalmas üstökös szeli át az eget, beborítva mindent mágikus csillagporral…”

Legfontosabb jellemző

Rosalina egy türkizkék színű ruhát visel, melynek színe (az alkotók szerint) leginkább a felhők mögül előbújó nap fényére emlékeztet. A ruháját díszítő csillag alakú bross színe ezüst, a középső részén arany. Koronájának színe ezüst, két-két piros és kék színű kővel kirakva. Ruhájának ujjai és a szoknya alulsó része fodrokkal díszített. Cipőjének és varázspálcájának színe szintén ezüst, melynek végén aranyszínű csillag található. Ezenkívül még visel két aranyszínű, csillag alakú fülbevalót. Hajának színe élénk szőke, világosabb, mint Peach haja. Szeme színe világoskék, jobb szemét azonban a haja teljesen eltakarja. Hajviselete hasonlít Peachére, az arc azonban teljesen eltérő. Egyrészt hosszúkás, másrészt inkább komolyságot sugároz. A test alapvető koncepciója megegyezik Peachel és Daisyvel.

Rosalina általában okos, kedves, és figyelmes. Nagymértékű tudással rendelkezik a Világegyetemről és a Lumákról. Két közeli jóbarátja Mario és Luigi, akiket még segít is a Bowser elleni küzdelemben. Legbelül hatalmas bánat gyötri anyjának idejekorán történt elvesztése miatt, emiatt gyakran érzi magát magányosnak.

Rosalina több különleges képességgel is rendelkezik. Például birtokában van a varázslás tudományának. Képes arra, hogy erőtérrel vegye körbe az Üstökös Obszervatóriumot, így alakítva azt át egy hatalmas csillaghajóvá. Képes továbbá erőtérrel körülvenni magát, amely leginkább egy buborékra emlékeztet, valamint lebegni. Úgy tűnik, Rosalina soha sem öregszik, vagyis örök életű. Másrészről viszont az is előfordulhat, hogy mivel közel fénysebességgel utazik az univerzumban, így a relativitás elméletét figyelembe véve az időnyúlás következtében nála az idő sokkal gyorsabban múlik, mint például a Gombakirályságban. Így az időtágulás eredményeként, míg nála csak egy év telik el, addig a Gombakirályságban száz.

Kapcsolatai

Lumák

Legnagyobb érzelmi kapcsolatai a Lumákhoz fűződnek. Mikor még az anyja után kutatott, találkozott egy kis Lumával, és a sorsuk szinte teljesen összefonódott, ennek köszönhetően szoros barátság alakult ki kettejük között. Luma sokszor vigasztalta Rosalinát, mikor az anyja után sírt és egyedül érezte magát, így kettejük érzelmi kapcsolata az idő múlásával egyre jobban elmélyült. Mikor találkozott a többi Lumával, akik szintén az anyjukat keresték, úgy érezte felelősséggel tartozik irántuk, s hogy szükségük van egy anyára, akik a gondjukat viseli. Amikor Rosalina az anyja után kesergett, a Lumák körülvették és megvigasztalták őt. Onnantól kezdve mindent megtett, hogy a Lumák jólétben legyenek.

Mario

Mario a Super Mario Galaxy eseményei alatt találkozott Rosalinával. Mikor Rosalinának segítségre volt szüksége, hogy visszaszerezze a Nagy Csillagokat, melyek az obszervatórium üzemanyagaként szolgáltak, Mario a segítségére sietett, és neki köszönhetően tudta újból működésbe hozni az üstököst, hogy folytassa útját a Világegyetem körül. A segítségnyújtásért cserébe Rosalina segített Mariónak Peach hercegnő megmentésében. A történet végén Rosalina megjelenik előtte, hogy meséljen neki a csillagok életéről majd elbúcsúzik tőle és visszajuttatja őt, és a többieket a Gomba Királyságba.

Luigi

Rosalina Luigivel szintén barátságot kötött, ugyanis sokat segített Marionak a csaillagok felkutatásában. A játékban a 120. csillag megszerzése után Luigi is játszható karakterré válik, s így Marióéval közel azonos eseménysorokat követhetünk vele végig. Bár az alternatív eseménysort leszámítva Luigi kevesebbet tett mint Mario, Rosalinának így is közeli jóbarátja lett.

Polari

Polari egy sötétbarna, kékszemű Luma, amely a többi közül a legidősebb, ugyanakkor Rosalina legmegbízhatóbb tanácsadója. Ő mindent tud az Üstökös Obszervatóriumról, s annak dómjairól. Sokszor látta el Mariót is hasznos tanácsokkal és útmutatással. (Sokban hasonlít Toadsworthre, mondhatni úgyis, az alteregója.) Valószínűleg ő az a Luma, akivel Rosalina gyerekként találkozott. Nagy gonddal viseltetik Rosalina iránt és mindig kitart mellette. (Neve amúgy a Polaris szóból, azaz a Sarkcsillagból ered.)

Egyéb megjelenések

Rosalina játszható karakterként bukkan föl a Mario Kart Wii-ben, valamint a Mario Kart 7-ben is. Mindkét kart-ban a titkos karakterek egyike. Rosalina bár sovány, de a testmagassága miatt a nehéz súlycsoportba sorolja mindkét Mario Kart. Hogy játszhatóvá váljon, legalább egy csillagot kell elérni Grand Prix Mirror futamain. Járműve körül egy kis sárga színű Luma kering. Csakúgy mint Peachnél és Daisynél, Rosalinának is van egy egyedülálló motoros ruhája, melynek színkompozíciója megegyezik eredeti ruhájának színeivel. A Wii-s Mario Kart-ban közkedvelt karakter volt, mert ő volt az egyetlen női karakter, akinek kellemes hangja volt. A 3DS-esben bár ugyanaz maradt a hangja, a hanglejtése sokakban visszatetszést kelt.

Eredeti cikk: aMGEE, aktualizálta: supermario4ever

     
Chat
     
Yoshi
     
Aktuális játék
Super Mario Odyssey
     
Megjelenések

Nintendo Switch
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 2018. május 4.
Mario Tennis Aces - 2018 tavasz

     
Egyéb oldalaim
     
Társoldalak
     
Számláló
Indulás: 2006-03-19
     
Vélemény-nyilvánítás
Nintendo Switch
Mi a véleményed a Nintendo Switch-ről?

Fantasztikus, a Nintendónak mindig vannak új ötletei
Egész jó, szívesen játszok vele
Talán egyszer vennék magamnak, ha majd lemegy az ára
Az egész dolog értelmetlen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Tartalom

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG