Magyar Super Mario Fan Club
Tartalom
Főmenü
     
Mario játékok
     
Mario Kart
     
Mario Party
     
Mario Golf
     
Mario Tennis
     
WarioWare
     
Képek
     
Videók
     
Média
     
Nintendo
     
Érdekességek
     
Közösségi rész
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Linkek
     
Super Mario Kart
Super Mario Kart : Játékmódok részletes bemutatása

Játékmódok részletes bemutatása

supermario4ever  2007.11.30. 20:14

Négy játékmód van a játékban, lássuk a rájuk jellemzőket.


Mario Kart Grand Prix (1 vagy 2 játékos mód)

Avagy a bajnokság, mely öt pályán megy, és az nyeri az aranykupát, aki a legtöbb pontot nyeri. Egy pályán negyedik, vagy annál jobb helyezést kell elérni, akkor pontot kapunk, de hogy mennyit, az a helyezéstől függ. Lássuk, hogy melyik helyezésért mennyi pontot kapsz:
1. helyezés: 9 pont
2. helyezés: 6 pont
3. helyezés: 3 pont
4. helyezés: 1 pont
5-8 helyezés 0 pont

Ráadásul, hogy ha az 5. vagy annál rosszabb helyen végzünk, akkor a gép nem enged tovább a következő pályára, és ekkor választás elé állít: Megpróbálod még egyszer, ekkor elvesz egy életet a gép, vagy végleg meg lehet állítani a játékot. Ugyanis a gép életet számol: alapból 4 élet van. És ha elvész az összes élet, akkor a gép automatikusan kiléptet a játékból. Viszont, hogy háromszor ugyanazon a helyen végzünk, legyen ez bármelyik hely, akkor a gép egy élettel ajándékoz meg. Még egy érdekesség figyelhető meg: Ha karakterünk a végső tabellán 3., vagy 4. helyen áll, akkor a mögöttünk álló gépi játékos felszökik a 2. helyre, ez nyilván a szorosabb állás érdekében történik. Ugyanis minden egyes karakternél be van állítva, hogy melyik gépi játékos hogy kezd, és a helyezését végig megőrzi. Egy példa: Ha Luigival megyünk, akkor Yoshi indul az első helyről, és végig ő marad, hacsak nem bakizik egy akkorát, hogy a tabellán leesik a 2., vagy rosszabb helyre, mert akkor átadja a helyét a tabellán szereplő 1. helyezettnek. És ugyanígy van ez a többi, mögötte álló karakterrel. Az első négy gépi karakter mindig harcol a helyéért. Ezt a következőképp kell értelmezni: Ha kicsúsznak, vagy kiütik őket a pályáról, akkor megelőz mindenkit addig, amíg el nem éri az adott pozícióját. Az utolsó három karakter meg már úgy van vele, hogy pontot nem szerezhetnek, nem sietnek sehová. Ennek egy oka van: Eléggé könnyű lenne a játék, ha mindig más végezne az első helyen (a gépek között), túl könnyen végeznénk az első helyen a végső tabellán. Egy játékos módban is két részre van osztva a képernyő. Felül látjuk magunkat hátulról, alul láthatjuk a térképet, mely döntött kameraállásban jelenik meg. Ezzel részint a Mode 7 trükk hatásait akarták demonstrálni. A megnyomjuk az X-gombot, akkor az alsó képernyő visszapillantó tükörre vált. Ez is hasznos, bár, amikor a hátunk mögött levő ellenfél ránk támad, akkor a térképről automatikusan a visszapillantó tükörre vált a gép, hogy felkészültek legyünk. 2 játékos módban természetesen oly módon van 2 részre osztva a képernyő, hogy a felső részen van az első játékos, az alsó részen meg a második játékos. Első pályánál az első játékos a 8. helyről indul, míg a 2. játékos pedig a 7. helyről. És itt elég csak az egyiknek a felső négybe megérkeznie, akkor is továbbmehet a játék. Sőt, akkor is tovább engedi a gép a játékot, ha az egyiknek már elfogytak az életeinek száma és kiesett a játékból. A Grand Prix-ban, hogy 4 bajnokság van, mindegyiken 5 pálya, tehát összesen 20 pálya van a játékban.

Minél előrébb megyünk, annál nehezebb a pálya. Élesebb kanyarok, és egyre alattomosabb helyen levő akadályok nehezítik meg a dolgunkat. Három nehézségi fokozat közül lehet választani: 50cc, 100cc és 150cc. Ezek a motorok köbcentimétereinek száma, olyan téren nehézség, hogy minél nagyobbat választjuk, az ellenfelek annál gyorsabbak, és annál agresszívebben harcolnak a helyezéseikért. A 150cc csak akkor nyílik meg, ha az 50cc és a 100cc összes nagydíján megszereztük az aranykupát. A Special Cup meg csak 100cc-n és 150cc-n lelhető fel. És 100cc-n is csak akkor nyílik meg, ha az összes eddigi nagydíjon nyertünk már arany kupát. Maximum 45 pont szerezhető (ugye 9 pont jár az első helyért, és 5 pálya van, így 9×5=45). Ha lement mind az 5 pálya, akkor következik a díjazás. Ha az első helyen végzünk, akkor nemcsak örül a karakterünk a helyezésnek, hanem pezsgőt is bont. Emellett a hal nagysága is változó attól függően, hogy bronz, ezüst, vagy arany kupát, vagy serleget kapunk. Nyilván az aranykupa esetében a legnagyobb a hal.

Time Trial (1 játékos mód)

Időmérő, ez a játékmód nagyszerű edzésnek. Itt lehet szabadon gyakorolni, és az időket jegyzi a gép. Minden pályán az 5 legjobb időt jegyzi fel, és a legjobb kört. Itt nincsenek tárgyak, de sajnos az akadályok megmaradtak, de talán így izgalmasabb. A karakterek tulajdonságai persze itt ugyanúgy érvényesek. Igazság szerint itt még nincs nagy jelentősége a Time Trialnak, csak annyi, hogy lehet gyakorolni, hogy minél jobb legyél. A pályákat mi magunk választhatjuk meg. Ha befejeztük az adott pályán a gyakorlást, akkor 5 lehetőség elé állít minket a gép: Retry (újrapróbálás) Course Change (pálya váltása) Driver Change (karakter váltása) End (kilépés) Replay (az adott játék visszajátszása) Sokan nem tudják, de lehet a Time Trialban időt törölni, a következőképp: Az pályakiválasztó képernyőnél az adott pályánál egyszerre kell megnyomni az L-, R-, Y-, és az A-gombokat, ekkor a gép megkérdezi, hogy akarod-e törölni az időt, és igenre megyünk, akkor először úgy törli, hogy az első helyezett ideje megmarad. Ha azt is törölni akarjuk, akkor még egyszer meg kell nyomni a B-gombot.

Match Race (2 játékos mód)

Olyan mód, ahol pályákon megyünk, de csak a két játékos játszik! Itt lehet összemérni erőinket, és itt megjelennek a tárgyak. Ha 2 erős játékosról van szó, akkor igazi meccseket lehet vívni! A pályákat mi magunk választhatjuk meg. Minden egyes befejezett pálya után a nyertes karakter örül, míg a vesztes körül elsötétül a kép, és sír, és a jelenlegi állást láthatjuk. A végtelenségig megy a meccs, amíg mi nem lépünk a játékból. Ilyenkor az adatot addig menti el a gép, amíg ki nem kapcsoljuk azt.

Battle Mode (2 játékos mód)

Amolyan csata, az a lényeg, hogy borsot törjünk társunk orra alá. Nincs semmi versenyzés, nem számít a sebességt. Itt csak az emberi játékosok vesznek rész. A lényege a következő: Mindkét játékos körül 3 léggömb forog, melyet úgy lehet elveszejteni a társunk által, ha kiüjtük őt, vagy elcsúszik. Tehát a cél: megőrizni a léggömbjeinket. Négy pálya van, mindegyik négyzet alapú. A játék addig megy, amíg el nem veszíti valamelyik játékos a három léggömbjét. A pontozás ugyanazon az elven alapul, mint a Match Race-en, tehát 1 pontot kap a győztes. És ugyanúgy örül a győztes, és sír a vesztes. Emellett itt is lehetőségünk van megválasztani a pályát, és itt is addig megy a játék, amíg mi ki nem lépünk a játékból.

     
Chat
     
Yoshi
     
Aktuális játék
Super Mario Odyssey
     
Megjelenések

Nintendo Switch
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 2018. május 4.
Mario Tennis Aces - 2018 tavasz

     
Egyéb oldalaim
     
Társoldalak
     
Számláló
Indulás: 2006-03-19
     
Vélemény-nyilvánítás
Nintendo Switch
Mi a véleményed a Nintendo Switch-ről?

Fantasztikus, a Nintendónak mindig vannak új ötletei
Egész jó, szívesen játszok vele
Talán egyszer vennék magamnak, ha majd lemegy az ára
Az egész dolog értelmetlen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Tartalom

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!