Magyar Super Mario Fan Club
Tartalom
Főmenü
     
Mario játékok
     
Mario Kart
     
Mario Party
     
Mario Golf
     
Mario Tennis
     
WarioWare
     
Képek
     
Videók
     
Média
     
Nintendo
     
Érdekességek
     
Közösségi rész
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Linkek
     
Mario Party
Mario Party : A játék története és szabályok

A játék története és szabályok

  2013.09.01. 11:42


Mariónak és barátainak nagy gondban fő a feje. Ugyanis nem tudják eldönteni, hogy ki a szupersztár. Egy csodásan szép napon hőseink (Mario, Luigi, Peach, Yoshi, Wario és Donkey Kong) összegyűltek, hogy elmeséljék egymásnak a múlt nagy kalandjait, ekkor kezdtek el azon vitatkozni, hogy melyikőjük is a legmenőbb. Mario szerint mivel ő vett részt a legtöbb kalandban, ezért edivens, hogy ő legyen a szupersztár. Wario, kinek nagyképűsége most sem alszik, természetes, hogy magát kiáltja ki annak, hiszen, aki a pénzt szereti, rossz ember nem lehet. Toad megunja a vitát, és egy huszárvágással megoldja a problémát. Döntsék el egy party játékban, hogy ki a szupersztár. Ez már tetszett mindenkinek, így játékre fel!

Az alapokat az első részben helyezték el, komoly szabályrendszer mellett, ehhez képest a legújabb rész bár sokat változott, de sok alap megmaradt innen. A játékszabályok ismertetése úgy fog történni, hogy a fő szabályokat csak ebben, az első részben fogom ismertetni, és a következő részben csak a változtatásokról fogok írni.

Egy kis szigeten van a Mario Party játék, a főjátékhoz pedig a csőbe kell menni. Abban leereszkedve választjuk ki az alapdolgokat, először a játékosok számát. Azt tudni kell, hogy azok száma fix négy, így ha kevesebben vagyunk, a többieket a gép irányítja. Hat játszható karakter közül (Mario, Luigi, Peach, Yoshi, Wario és Donkey Kong) választhatjuk ki a számunkra legszimpatikusabbat. Aztán, ha van gépi játékos, akkor beállíthatjuk azok mesterséges intelligenciáját (Easy, Normal, Hard); ha többen vannak, akkor lehetőségünk van csoportosan beállítani, vagy egyénileg külön nehézségi szintet adni a gépi játékosoknak. Majd pályát választunk. Alapból hat pálya van, később vásárolhatunk még kettőt. Ezután kiválaszthatjuk, hogy hány körös legyen a meccs: 20, 35 és 50 körös lehet, majd végül, hogy legyen-e bónusz a végén, vagy sem. Bónusz esetében a játék végén extra jutalmakat kaphatunk a játék egészében nyújtott teljesítményünk után. Ezekről később.

A játékot Koopa Troopa vezeti. Először bemutatja az adott pályát, majd eldöntjük a sorrendet. Ugyanis nem annak sorrendjében dobunk, hogy kinél hányadik controller van, hanem dobókockával. Aki a legnagyobbat dobja, az kezdi az adott kört. Majd kezdésképp mindenki kap 10 érmét. És akkor megkezdődik a játék. Maximum 10-est lehet a dobókockával dobni, a A-gombbal állíthatjuk meg, és annyi mezőt lépünk előre, ahányat kisorsolt nekünk a gép. A mezők szín szerint vannak csoportosítva. Ha kék mezőre lépünk, akkor három érmét kapunk. Ha piros mezőre érünk, akkor ugyanúgy három érme a jutalmunk, csak mínuszban. Zöld kérdőjel mezőnél valamilyen esemény fog történni a táblánál, ami megkavarhatja az eddig megszokott dolgokat. A gomba mezőnél újradobási lehetőség van. Ha a gép a piros gombát sorsolja ki, akkor még egyszer dobhatunk, ha pedig a mérges gombát, akkor kimaradunk egy körből. A felkiáltójel mezők a Chance Time-ok. Itt az adott karakter, aki rálépett, az választhatja ki, hogy az általa kisorsolt két játékos (ez lehet ő maga is), miképp osztozzanak az érme- vagy csillagmennyiségben. Vagy maximum 30 érmét ad az egyik a másiknak, vagy egy csillagot, vagy a értéket cserélünk. A csillag mezőben egyjátékos mini-játékot játszhatunk. És végül a Bowser mező, ahol nem a győztest jutalmazzák, hanem a vesztest büntetik, Bowser vesz el tőle érméket. Ugyanis ekkor (jobb esetben) mini-játékot játszunk, és aki veszít attól érmét vesz el. Van olyan is, hogy azonnal elveszi az érméket, de kétségtelenül az egyik legmulatságosabb, a Bowser Revolution, ahol kiegyenlíti az érméink számát. Összeadja az érméink mennyiségét, és az négy egyenlő részre osztja el, így adott esetben sokat lehet nyerni. A játék célja, hogy a lehető legtöbb csillagot gyűjtsük össze. Ezeket Toad-tól vásárolhatjuk meg 20 érméért. Óvakodjunk Bowsertől, aki "ajándékot" szeretne adni nekünk egy bizonyos érmemennyiségért. Ha nincs nálunk annyi pénz, akkor egyszerűen csak elveszi az összeset. A táblán találkozunk még Boo-val, akinek segítségével szabadon lehet egy általunk kiválasztott játékostól érmét lopni, vagy csillagot 50 érméért. Ha egy kört megtettünk a táblán, Koopa Troopa 10 érmével jutalmaz minket.

Ha lement egy kör, akkor egy mini-játék veszi kezdetét, a gép sorsolja ki nekünk, hogy melyikkel játszunk. A mini-játékok több csoportra vannak osztva aszerint, hogy kék vagy piros mezőre léptünk. Ha mindnyájan azonos színű mezőn vagyunk, akkor 4 játékos mini-játékot játszunk. Itt mindenki mindenki ellen van, és a győztes játékos 10 érmét kap. De több mini-játék van, ahol össze kell dolgozni, és vagy mindenki nyer, vagy senki. Ott mind a négy játékos 10 érmével lesz jutalmazva. Amennyiben az egyik játékos a többitől eltérő színű mezőre lépett, akkor 1 a 3 elleni mini-játékot játszunk. Ilyenkor vagy az egyedüli játékosnak kell óvakodni a többi három támadásától, vagy fordítva, esetleg az egyedüli játékosnak kell a három játékost támadni. De olyan is van, hogy az egyedüli játékosnak kell jobban teljesíteni természetesen jobb körülmények között, mint a többi játékosnak. Ekkor ha az egyedüli játékos nyer, akkor 15 érmét kap, míg a többi három 5 érmét veszít el. Ha hárman nyernek, akkor egyenként 5 érmét kapnak, míg az egyedüli játékosnak 15 érme a büntetése. Ha ketten kék, ketten piros mezőre léptek, akkor 2 a 2 elleni mini-játékot játszunk. Ebben az esetben az egy csoportban levő két játékosnak össze kell dolgozni. Amelyik csoport nyer, az 10-10 érmét kap, a vesztesek pedig ugyanennyit veszítenek el. Csak kék és piros mezők szerint lehetünk csoportokra osztva, aki zöld mezőre lépett, annak a gép sorsolja ki, hogy melyik színű lesz. Legtöbbször úgy sorsolja ki, hogy négyjátékos mini-játékot játszunk, hiszen abból van a legtöbb.

A vége előtt 5 körrel Koopa Troopa tudósít minket a pillanatnyi állásról, majd megduplázza a kék és piros mezők értékét, valamint, ha körbemegyünk a táblán, 10 helyett 20 érmét ad. Így lehetősége van a vesztes játékosnak is behozni a hátrányát. Ha pedig lejátszottuk az összes kört, következik az eredményhirdetés. Ám előtte, ha a játék elején éltünk a bónusz lehetőségével, akkor ezeket most osztja ki. A Mini-Game Star-t az kapja, aki a legtöbb mini-játékot nyerte meg. A Coin Star azt illeti meg, aki az egész játék alatt a legtöbb érmét nyerte meg. A Happening Star pedig azé, aki a legtöbbször lépett zöld kérdőjel-mezőre. Mind a három díj győztese egy-egy csillaggal gazdagodik. És jön az eredményhirdetés. Az nyer, aki a legtöbb csillagot szerezte meg a játék során. Holtverseny esetén az érmék mennyisége dönt. A győztes lesz a játék szupersztárja, ő rakja rendbe az adott táblán a dolgokat.

     
Chat
     
Yoshi
     
Aktuális játék
Super Mario Odyssey
     
Megjelenések

Nintendo Switch
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 2018. május 4.
Mario Tennis Aces - 2018 tavasz

     
Egyéb oldalaim
     
Társoldalak
     
Számláló
Indulás: 2006-03-19
     
Vélemény-nyilvánítás
Nintendo Switch
Mi a véleményed a Nintendo Switch-ről?

Fantasztikus, a Nintendónak mindig vannak új ötletei
Egész jó, szívesen játszok vele
Talán egyszer vennék magamnak, ha majd lemegy az ára
Az egész dolog értelmetlen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Tartalom

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)