Magyar Super Mario Fan Club
Tartalom
Főmenü
     
Mario játékok
     
Mario Kart
     
Mario Party
     
Mario Golf
     
Mario Tennis
     
WarioWare
     
Képek
     
Videók
     
Média
     
Nintendo
     
Érdekességek
     
Közösségi rész
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Linkek
     
The Adventures of Super Mario Bros. 3
The Adventures of Super Mario Bros. 3 : 13. rész: A Toadally Magical Adventure

13. rész: A Toadally Magical Adventure

  2012.02.01. 22:08


Rendező: Doug Moth
Első megjelenés: 1990. október 20.
Magyar megjelenés:

 • 2006 (DVD) - 8. rész (Magyar cím: Varázspálca rossz kezekben)

Helyszín: 5. világ az Ég országa

Az Ég királyának futára megérkezik az "Ace Magic Wand Factory"-ba, ahol a király az 50 éve várt varázspálcáját veheti át. A futár gyorsan átveszi a pálcát, és máris megy útjára. A király eközben az üvegén figyeli a történéseket, amikor hirtelen az üveg képe Bowsert és négy gyerekét: Big Mouth-ot, Kootie Pie-t, Bully-t, és Cheatsy-t mutatja. Hát nekik is kell a pálca, és a maguk módszereivel mindent megtesznek, hogy az övék legyen.

A Mario fivéreknél Mario a vízelvezetést javítja, amikor megjelenik a víz tükrében a király. Meséli a Mario fivéreknek, hogy a pálcájára Bowser is vadászik. A helyszínt mutatná, amikor Toad kíváncsiságában felugrik, és nem veszi észre, hogy a lábával elfordítja a csavarkulcsot, a víz lefolyik, így megszakad a kapcsolat. Mario leszidja Toadot, aki szerényen mondja a barátainak, hogy lássák a dolgok jó oldalát, a lényeget tudják.

Engesztelésül elvezeti őket ahhoz a vízeséshez, ahol a Koopa kölykök várják a pálcát, ugyanis ő tudja, hogy hol van. Már meg is vannak. Látják, hogy a futár nagyon rohan a pálcával, gyorsan utánamennek, elkapják, és beviszik a házukba. Nem esik nehezükre Bowseréket félreállítani: Mario felvett egy Tűzvirágot, és Tűz Marióként támadja a sárkányokat.

Itt már biztonságban vannak. Toad felveti a lehetőséget, mivel ő mentette meg a futárt, nem próbálhatná-e ki a pálcát? Ki se kellett mondania a kérdést, máris hevesen ellenkezik mindenki. Csakis képzett varázsló használhatja a pálcát. Az Ég országának királya mindent lát, és egyetért velük. De azt is látja, hogy nem fog a futára belátható időn belül visszatérni, így felszáll a csigájára (akinek Villámcsapás a neve magyarul), hogy magáénak tudhassa a pálcát végre.

Toad egyedül marad a házban. Még hogy csak képzett varázsló használhatja a pálcát! És mi van akkor, ha Hercegnő bajba kerül? Valakinek meg kell védeni őt. Elhatározza, hogy csak azért is használni fogja a pálcát. A székek táncra perdülnek, és a téáskészlet sem tesz másképp. Toad nagyon büszke magára, de ezzel még nem tudja megmenteni Hercegnőt, ha bajba kerül. Kimegy a házból, és talál két csövet, és csőszörnyet varázsol belül. Táncra bírja őket is. Még többet, és még többet akar. A csőszörnyek ezt megelégelik, és elveszik Toadtól a pálcát, és a téglákat Pile Driver Micro-Goombákká (az ugráló téglák a Mario 3-ból) varázsolja őket. Toad nagyon megijed, amikor üldözőbe veszik a téglák, futásnak ered, de nekimegy a Mario fivéreknek. Már tudják, hogy baj van. Toad azt hazudja, hogy a pálca magától ugrott ki, ezt Luigi valamiért nem hiszi el. De most az a lényeg, hogy elmeneküljenek, ugyanis a téglákból kiszabadulnak a Micro-Goombák, és üldözőbe vették hőseinket.

A pálca a csőszörnyeknél marad, de Bowser magának akarja. Megkéri a Bumeráng Testvéreket, hogy vegyék el tőle. Kidobják a bumerángjukat, a csőszörnyek leguggolnak, így a pálca náluk marad. Kineveti Bowseréket, csakhogy nem ismerik a bumeráng azon furmányos tulajdonságát, hogy az visszarepül, és visszaúton elvesztik a varázspálcát, és Bowser kezébe kerül. Kootie Pie odamegy az apjához, hogy olyan csodálatos volt, amit csinált, de most az övé a pálca. Hercegnő vészjóslóan kijön, hogy mi történt? Kootie Pie kijön, hogy ő igazán sajnálja, de bezárja a házába örökké, és óriás méretűre növeszti a kerítést, mely Hercegnő házát veszi körül. Nagy a baj. Mario és Toad megérkeznek, Bully Koopa kikapja húga kezéből a pálcát, a csőszörnyek felé szegezi, és megparancsolja nekik, hogy kapják el Mariót és Toadot. Amikor ez megtörténik, hogy Cheatsy kezében a pálca, aki a Nipper Plantot változtatja óriásivá, és hogy lakjanak jól a csőszörnyek fogjaival, de Mario megmenti magát, és egy csavarkulccsal leszedi a másik csőszörny kezét, az leesik, és Toad és megmenekül. Most mindent bevall, hogy ő a bűnös. Mario megbocsájt neki, de most más dolguk van.

Mario felrepíti Toadot a magasba, hogy a platformokon ugráljon fel, és zavarja össze a Koopa kölyköket. Cheatsy Koopa a magasba lendíti Hercegnő házának a kerítését, hogy fogjul ejtse a kis gombát, de nem találja el. De így Hercegnő is kiszabadul. Ezután Cheatsy a csőszörnyeket veszi rá, hogy kapják el Mariót és Luigit. Sikerrel járnak. Toad ott landol, ahol a Pile Driver Micro Boombák voltak, akik megérezvén Toad jelenlétét utána erednek. Toad a Koopa kölykök felé megy, és figyelmezteti őket, hogy nagy bajban vannak. Ők kinevetik Toadot, Bully elveszi a pálcát, gúnyként hozzáteszi, hogy kishíján a nadrágjába vizelt (Hol van a sárkányoknak nadrágjuk?), és a Nipper Plant felé irányítja a pálcát, hogy eredjen Toad után. De korábban kell felkelni annak, aki Toaddal akar elbánni, ő felugrik, amikor a virág elérné, és a téglák agyontapossák a virágot. Bowser elhesselgeti az időközben nála levő Toadot, nem kíváncsi rá.

Mario és Luigi még mindig a csőszörnyek fogságában raboskodnak, de Mario szerencséjére, egy hangjegy doboznál tartja a csőszörny őt, és egy Szuper Levelet vadászik ki belőle, melytől hősünk Mosómedve Marióvá változik. A csőszörny nem érti, hogy mi van a fogjával, elengedi, így Mario szabad. Luigit is kiszabadítja. Bowser ekkor elveszi Bully-tól a pálcát, de ekkor Mario megragadja Toad-ot, aki elveszi Bowsertől a varázspálcát. Toad minden varázslatot megállít, ekkor próbálnak meg Bowserék elfutni. Megérkezik a király, segít Bowseréknek elfutni. Átváltoztatja a két csőszörnyet egy-egy hatalmas kézzé, akik megragadják Bowseréket, bedobja abba a csőbe, amelyik a sárkány kastélyába viszi őket, és a trónszéken landolnak.

Toad odaadja a királynak a pálcát, és megígéri, hogy ezen túl soha, semmilyen pálcát nem használ. Az legyen a varázslók kiváltsága. A király nagyon örül a pálcának, de neki igazából csak virsli grillezéséhez kellett az, így lesz igazán finom. És ezért képes volt 50 évet várni? Talán nem Toad az egyetlen, aki furcsállja az egészet.

Az epizódban elhangzó dal szövege

Amikor Toad harcol a Koopák és a csőszörnyek ellen, akkor az alábbi dal hallható:

I'm a hurricane

Eye of the storm
Headin' our way
Like it or not
I need it to stay
Bugger it down like fire and ice
Watch where you walk
Cuz lightning strikes twice
I'm a hurricane
I'm a hurricane (yes)
Nothin' can stop me
I conquer with force
Hittin' my target
And stayin' on course
Coming on strong
Gatherin' speed
I do what I want
To get what I need
I'm a hurricane
I'm a hurricane (yes)
Nothin' can stop me
I conquer with force
Hittin' my target
And stayin' on course
Coming on strong
Gatherin' speed
I do what I want
To get what I need
I'm a hurricane
I'm a hurricane

Az epizódban fellelhető hibák

 • A kék csőszörnynél van a pálca, amikor a Bumeráng Testvérek megtámadják őket, de a lila kezéből kerül ki az.
 • Amikor Bowser az uralma alá hajtja a csőszörnyeket, akkor a háttérben már az óriás kerítés látható, holott Kootie Pie még nem változtatta át.
 • Amikor Hercegnő rémülten kijön, hogy megnézze mi van, Toad valahogy mellé kerül, pedig végig a Mario fivérekkel volt. Hasonlóan van Toadnak egy ikertestvére, amikor menekül a platformokon keresztül, és Hercegnő mellett is van egy Toad.
 • Kooky Von. Koopa az elején még nem volt Bowserékkel, majd hirtelen megjelenik, és bár végig ott van, de az egész rész alatt nem csinál semmit.
 • Amikor Toad menekül, és Bully Koopa csapdába akarja csalni, akkor nincs a sárkány szemén a sötét szemüveg. Ez az egyetlen jelenet, ahol láthatjuk Roy Koopa (ez a sárkány valódi neve) szemét.
 • Amikor Kootie Pie megfenyegeti a testvéreit a pálcával, Cheatsy szeme zöld lesz, Kooky ugyanott van, ahol Bully.
 • Amikor Mario, Luigi és Toad menekülnek a téglák elől, Mario viszi Toad-ot, de a következő jelenetben már nem.
 • Amikor Toad varázsol a házában, akkor a pálca fénye nem azon a tárgyon van, ami valóban átváltozik.
 • Amikor a Koopa kölykök kinevetik Toadot, Kootie Pie és Big Mouth még mindig röhög, amikor a hangjuk már nem hallatszik.

Érdekesség

 • A Toadally szó a Toad és Totally szavak egyesítve.
AVI formátum, felirat nélküli angol szinkron

 

     
Chat
     
Yoshi
     
Aktuális játék
Super Mario Odyssey
     
Megjelenések

Nintendo Switch
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 2018. május 4.
Mario Tennis Aces - 2018 tavasz

     
Egyéb oldalaim
     
Társoldalak
     
Számláló
Indulás: 2006-03-19
     
Vélemény-nyilvánítás
Nintendo Switch
Mi a véleményed a Nintendo Switch-ről?

Fantasztikus, a Nintendónak mindig vannak új ötletei
Egész jó, szívesen játszok vele
Talán egyszer vennék magamnak, ha majd lemegy az ára
Az egész dolog értelmetlen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Tartalom

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |