Magyar Super Mario Fan Club
Tartalom
Főmenü
     
Mario játékok
     
Mario Kart
     
Mario Party
     
Mario Golf
     
Mario Tennis
     
WarioWare
     
Képek
     
Videók
     
Média
     
Nintendo
     
Érdekességek
     
Közösségi rész
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Linkek
     
The Adventures of Super Mario Bros. 3
The Adventures of Super Mario Bros. 3 : 8. rész: Toddler Terrors of Time Travel

8. rész: Toddler Terrors of Time Travel

  2012.02.01. 15:19


Rendező: Rowby Goren
Első megjelenés 1990. szeptember 29.
Magyar megjelenés:

 • 1993 (VHS) - 3. rész
 • 2006 (DVD) - 4. rész (magyar cím: Pelenkás időutazók)

Helyszín: 1. világ, a Sztyeppék országa.

Bowser iszonyúan fájlalja a fejét. A múlton rágódik, ugyanis nemrég, ha nem szólnak bele a Mario fivérek, könnyen elfoglalhatták volna a Gomba Királyságot. Kooky Von. Koopával tanácskozik a trónteremben, aki felajánlja, hogy menjenek vissza az időben, most biztosan sikerül. Bowser bólogat. Toad végig kihallgatta őket az ajtón kívül. Na csak várjanak, mit fog ehhez szólni Mario és Luigi!

Bowserék máris a Halálhajón vannak, Kooky Von. Koopa hozta az időutazó gépét, azon állítja be a dolgokat, miközben Bowser irányítja a hajót. Nem érti, mitől működik ez a szerkezet, de a fia sietve megnyugtatja, hogy tudja, mit csinál. Eközben Mario, Luigi és Toad a hajó fedélzetén keresnek búvóhelyet maguknak. Egy ládába nem férnek bele, külön lenni meg kockázatos lenne, hisz ki tudja, melyik hol köt ki. Mario egy huszárvágással megoldja a problémát: Bepréseli barátait egy ládába. Toad szidja Mariót, hogy alig férnek el, és az a Kalapács Testvér sem érti, mitől lett ilyen nehéz egy, miközben mögötte egy másik gond nélkül elszállít a vállán 7 ládát. A szenvedő Kalapács Testvér Bowser utasítására a fal mellé teszi le, aki hallva Toad vinnyogását, amikor leteszik a ládát, Bowser szétnéz. Biztosan csak a füle csöngött. Szól Kooky Von. Koopa, hogy nagyszerű, beindult a szerkezet, és kormányozza a hajót. De Bowser csak úgy nem engedi más irányítása alá a Halálhajót, erőszakosan elveszi a gyerekétől a kormányt, egyébként is szerinte haladni kell. De a fia figyelmezteti az apját, hogy csak ő ért az időutazó géphez, és baj lehet. De úgy tűnik, hogy őt ezt nem érdekli, közben a hajó balra-jobbra hintázik, melynek következtében eltörik a láda, Mario, Luigi és Toad kiszabadulnak. Bowser az útonállók elé menne, amikor Kooky Von. Koopa szól az apjának, hogy inkább neki segítsen, mert túlságosan visszamennek az időben. A gépezet túlterhelés következtében hatalmasat villan, ami azért veszélyes, mert így a korukra is hatással van, hogy hova mennek vissza, és mindenki kisbaba lesz a Halálhajón. Kooky Von. Koopa kisbaba mivoltában próbálja menteni a menthetőt, ám ez mindhiába, mert senki nem irányítja a hajót, így az becsapódik Brooklyn-ba.

Mario, Luigi és Toad kimászik az összetört Halálhajóból. Próbálják kitalálni, hogy hol vannak, de ránézve az órára eszmélnek fel, hogy nincs sok idejük. Gyorsan el kell menniük ahhoz a nőhöz, akinek lefolyója a Gomba Királyságba vezet, de szerencsére Luigi tud egy rövidebb utat. Baby Bowser és fia követik a Mario fivéreket, akik amikor észreveszik, hogy üldözik őket, felszállnak egy-egy gyerekjátékra. Bowserék egy babakocsit lopnak valahonnan, ám hiába gyorsabb, egy idős hölgy érkezik oda, így kénytelenek eltakarni magukat. Egy kicsit megringatja őket, majd amikor lehúzza a takarót, megriad a sárkányoktól, és fejvesztve elrohan. Bowserék bosszúsan konstatálják, hogy a Mario fivérek megléptek, ezért elhatározzák, hogy visszaváltoztatják magukat.

Visszamennek a (valahogy) felépült Halálhajóba, és sikeresen visszaváltoztatják magukat. Nagyon elégedettek, és itt az ideje, hogy továbblépjenek.

Marióék eközben sikeresen eljutnak a nőhöz. Kopogtatnak az ajtón, amikor kinyitja a hölgy, riadtan veszi észre, hogy három elhagyatott kisbaba van a bejárati ajtajának küszöbén. Marióék bemennek, és azonnal cselekednének, de a nő megállítja őket, hogy a vízvezeték szerelés nem kisbabáknak való munka, és lefekteti őket aludni. Hamarosan megérkeznek Bowserék, akik jelmezes vízvezeték-szerelőként kiadva magukat biztosak benne, hogy senki nem fog gyanút, hogy ők valódi sárkányok. Bekopognak, bemutatkoznak, és már mennek is be a fürdőszobába. El van dugulva, és megkéri a hölgy, hogy csinálják meg neki. Nyilván ez lesz Bowserék minden gondja, de a Mario fivérek már tudják, hogy ha nem lépnek közbe, nagy baj lehet.

Marióék elmennek oda, ahol a fürdőszoba vízvezetéke van. Megtalálják azt a csövet, amelyet Bowserék épp eldugaszolnak. Ki akarják nyitni, ám Luigi ehhez gyenge. De Marióval és Toaddal már túl erősek. Megnyitják, olyan hatalmas erővel, hogy megpördülnek, majd leesnek. Mario talál egy magányos csövet, épp kapóra jön.

A fürdőszobában Bowser és fia serényen dolgoznak. Bedobálnak mindent, amit találnak a fürdőszobában. Nem lehetnek elég óvatosak, ezért Kooky Von. Koopa a szobából kihoz egy pár berendezést. A hölgy gyanútlanul megkérdezi, hogy haladnak. De Bowser iszonyú durván elküldi... A hölgy megsértődik rajta, de Kooky Von. Koopa mondja, hogy nekik gyerekjáték a vízvezeték szerelés, úgy hívják: PASSZÍROZD A BERENDEZÉST A LEFOLYÓBA! Jobb, ha nem tudja a nő, hogy mit értenek alatta.

Ekkor a Mario fivérek rákötik a cső az egyik végét az egyik csaphoz, a másik végét meg a fürdőszoba vízvezetékéhez. Luigi és Toad megnyitják a csapot, így kiszivárog a víz a kádból, vele együtt minden, amit Bowserék benyomtak. A sárkány király alig tudja visszafogni a vizet, ezért a fia segítségét kéri. De mivel ők visszaszorítják a vizet, ezért az egész lakásban folyik a víz. A nő teljesen pánikba esik. Telefonon kérne segítséget, de TÚL SOK helyről jön víz, ezért ez halva született ötlet. De Bowserék könnyedén megoldják a problémát: Elzárják a vizet.

Szétnéznek, hogy honnan jön a gond, azonnal is észre is veszi: Három pisis. Marióék, igyekszenek elbújni a csőben, de ez már túl késő. Felemelik azt a csövet, melyben benne vannak a gyerekek, és mind a két végét eldugaszolják. Mario és Luigi nem tudnak kiszabadulni, Bowserék önelégülten mennek el.

Csakhogy megfeledkeztek Toadról, aki szabad maradt. A csövön keresztül elmegy a házba, és onnan messziről követi Bowseréket a Halálhajóba, akik épp távoznak. El van tömítve a lefolyó, így már nincs dolguk, mennek haza. Azt hiszik minden rendben van, nyugodtan mehetnek haza, de Toad titokban ellopja az időutazó szerkezetet. Aktiválja, és a sugarát Mario és Luigi felé irányítja, így ők újra felnőttek lesznek. Magát már korábban elintézte. Mario és Luigi nagyon meg vannak lepve, de nincs idő a csodálkozásra. Kevesebb, mint 1 percük van cselekedni.

Rohannak is vissza a hölgyhöz, és villámgyorsan kiszednek mindent, amit Bowserék belepasszíroztak a lefolyóba. És megvan mitől dugult el a lefolyó, egy szőrpamacs volt a bűnös. A hölgy megköszöni Marióék segítségét, és meghívja őket is az esti Partijára. Ám azt visszautasítják, mert randevújuk van egy hercegnővel. Már nincs idejük visszamenni a Halálhajóhoz, mert az már rég felszállt, így visszamennek a Gomba Birodalomba.

Bowserék már megérkeznek, aki megfenyegeti Hercegnőt, hogy adja át neki a Gomba Királyságot. Nincs más választása, mert a Mario fivérek örökre a múltban ragadtak. Biztosan? Mario és Luigi kiugranak a csőből. Bowser és Kooky Von. Koopa annyira meg vannak lepve, hogy elengedik Hercegnőt és Toadot, akik odamennek a Mario testvérekhez. Kitakarítják Bowseréket a királyságból, akiknek nincs más mit tenni, elmenekülnek. A legvégén Mario és Luigi nevetnek, így megtanulta Bowser, hogy soha ne kavarjon bele a múltba.

Az epizódban fellelhető hibák

 • A rész elején, amikor Bowserék már felszálltak a Halál Hajóra, és Toad még mindig kémkedik, és amikor húzza vissza a periszkópot, akkor véletlenül a kastély háttere látható, és nem a hajóé.
 • Amikor a Baby Mario fivérek kilépnek az összetört Halálhajóból, azt látják délután 2 óra van, picit később Kooky Von. Koopa még déli 12 óráról beszél.
 • Annak ellenére, hogy a Halálhajó összetört, később, amikor Bowserék felszállnak rá, teljesen ép állapotban van.
 • Amikor Bowserék megérkeznek a házba, hogy "megjavítsák" a vízvezetéket, akkor elvileg abban az időben vannak, amikor a Mario fivérek akkoriban javították, ám ők nincsenek sehol. Lehet, hogy korábban jöttek Bowserék?
 • Amikor Luigi és Toad megnyitnak egy-egy csapot. Akkor bár három csaptelep van, és kettőt nyitnak meg, de a harmadik is megnyílik magától.
 • Toad amikor megmenekül Bowseréktől, és bezárják Mariót és Luigit, akkor Bowserék a külső csövet feszítették le. Most Toad csak úgy menekülhetett meg, ha belül volt, de ő volt az utolsó, aki beszállt a csőbe.
 • Amikor a rész végén Toad visszaváltoztatja Mariót és Luigit, ő már felnőtt, holott nem láttuk, hogy visszaváltoztatta magát.

Érdekességek

 • Az epizódban hallható dal címe Baby Chase, a rajzfilm egy feldolgozása, a dal eredeti címe Baby Face, Jan Garber dala.
 • Ez az egyetlen rész, ahol Hercegnő a háttérben marad.
 • Az epizód végén nem tudjuk meg Mario és Luigi hogy tértek vissza a jelenbe.
AVI formátum, felirat nélküli angol szinkron

     
Chat
     
Yoshi
     
Aktuális játék
Super Mario Odyssey
     
Megjelenések

Nintendo Switch
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 2018. május 4.
Mario Tennis Aces - 2018 tavasz

     
Egyéb oldalaim
     
Társoldalak
     
Számláló
Indulás: 2006-03-19
     
Vélemény-nyilvánítás
Nintendo Switch
Mi a véleményed a Nintendo Switch-ről?

Fantasztikus, a Nintendónak mindig vannak új ötletei
Egész jó, szívesen játszok vele
Talán egyszer vennék magamnak, ha majd lemegy az ára
Az egész dolog értelmetlen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Tartalom

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |