Magyar Super Mario Fan Club
Tartalom
Főmenü
     
Mario játékok
     
Mario Kart
     
Mario Party
     
Mario Golf
     
Mario Tennis
     
WarioWare
     
Képek
     
Videók
     
Média
     
Nintendo
     
Érdekességek
     
Közösségi rész
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Linkek
     
The Adventures of Super Mario Bros. 3
The Adventures of Super Mario Bros. 3 : 6. rész: Never Koop a Koopa

6. rész: Never Koop a Koopa

  2012.02.01. 14:59


Rendező: Martha Moran
Első megjelenés: 1990. szeptember 22.
Magyar megjelenés:

 • 1993 (VHS) - 6. rész
 • 2006 (DVD) - 12. rész (Magyar cím: Koopa-kelepce)

Helyszín: 8. világ, a sötétség országa

Szép az idő a Gomba Királyságban, így miért is ne ebédelhetnének a Mario fivérek a szabadban? A kertben étkeznek, amikor Mario mozgásra lesz figyelmes. Megijed, mert ismerősek számára ezek a hangok. Hátranéz, és látja, hogy Bowser három gyerekével fehér zászlóval közelít hozzá. Meglepődnek, elé mennek, hogy mégis mi ez. Bowser kétségbeesett arccal mondja Hercegnőnek, hogy iszonyúan sajnálja azt a sok gonoszságot, amit ellene tett, és mindent megtenne, hogy elnyerje a bocsánatát. Engesztelésül első ízben fogadja el a Koopa kastély kulcsát, felajánlja jótékonysági célokra, végül elköszönnek a gyerekivel, csövet varázsol a Mario fivérek mellé, és beugranak oda.

Hercegnő örül a kulcsnak. Át lehetne alakítani a kastélyt szeretetotthonná a idős gombáknak - gondolja. De Toad és Luigi sietve figyelmezteti Hercegnőt, hogy ne bízzanak meg a sárkánykirályban, és dobja el a kulcsot. De Hercegnő semmi rosszat nem lát abban, ha csak megnézi a kastélyt, hogy egyáltalán át lehet-e alakítani. Mario is Luigi orra alá dörgöli, hogy nem kell mindig ennyit aggodalmaskodni. Hercegnővel tart, így ha bármi gond lenne, azonnal meg tudja védeni. Luigi és Toad csak megvonják a vállukat, de nem kívánnak részt venni az akcióban.

Mario és Hercegnő a kastélyban szétnéznek. Hát lenne munka bőven. Egy Dry Bones esik le a földre, amikor Hercegnő kinyitná az egyik ajtót. Mario előremegy. Ő már fél. Farkasszemet néz a házban fellelhető Bowser és hét gyerekei portréképeivel. Bowsert egyenesen félelmetesnek tartja. Meg merne esküdni rá, hogy mozdult a szeme. Amikor rájuk zárul az ajtó, Thwomp a mennyezetből inzultálja őket, hogy nem menekülnek, most már foglyok. Lecsap rájuk a magasból, de Mario a pumpával megállítja, félreállnak, és leengedi a földre, és most így üldözi őket. De a veszélynek nincs vége: Két Ptooie (lövedékköpő) állja Mario és Hercegnő útját, de ügyesen kikerülik őket. Menekülnek, Hercegnő hamar belátja, hogy a hely nem a legalkalmasabb idős gombáknak szeretetotthonnak. De Mario még nem adja fel. Megállnak, mert eltévednek, és egy négyes elágazásnál Mario megkérdezi, hogy mégis merre kell visszamenni, amikor megnyílik alattuk a talaj. A tömlöcben landolnak. Bowser önelégülten beszél hozzájuk, hogy sikeresen átverték a Mario fivéreket. Most már lehet mérgelődni. Bowser csak örül, és hízelgésnek veszi a szidalmakat. Mellette Cheatsy Koopa, épp tanítja Bowser, hogy kell hazudni, és csalni. De a Koopa kölyök a walkmanjének zenéjére táncol, amikor Bowser észreveszi, kiveszi a fejhallgatót a füléből. Amikor hozzá beszél, ne másra figyeljen.

Kell is a figyelem, mert hatalmas attrakcióra készül: Ráveszi Hercegnőt, hogy mondjon le a Gombabirodalom uralkodói jogairól. Ezt soha nem engedi meg. Az orra alá teszi a lemondónyilatkozatot. Kész, meg van írva, már csak alá kell írnia. De Hercegnő Bowser értésére adja, hogy erre soha ne számítson. Nem-e? Na majd, ha Bob-omb-ok lesznek a tömlöcében, azzal majd jobb belátásra bírja. Hercegnőék nagyon megijednek. Ezek mindennél veszélyesebbek. Ha nem írja alá, Bowser aktiválja a bombákat, így a birodalom így is, úgy az övé lesz. Önelégülten nevet, míg a barátai rettegnek.

Luigi és Toad eközben a Gomba Tengerben egy kis hajón át kémlelik Bowser kastélyát, hátha látnak valami mozgást. Toad megjegyzi, hogy Marióék túl régóta vannak bent, be kéne menni, és megnézni, hogy mi van velük. Felmászni, nem másznának fel oda, de a tengerben is van cső, mely hősünket a kastélyba vezeti. Toad megijed, hogy le kell merülniük, mert fél a víztől, így úszni sem tud. De Luigi ügyet sem vet a bajára, beugranak. Toad félve néz körbe, sok-sok vízi ellenség. Az egyik piranha hal üldözőbe veszi őket, amikor Luigi a cső nyílását elfedő lemez kicsavarásával foglalkozik. Toad figyelmezteti őt, ekkor elkezd gyorsabban dolgozni, de szerencsére megússzák. Amikor a másik végébe érnek, Luigi észreveszi, hogy óriás Kalapács Testvérek vannak ott. Visszalopózik, de már késő, észrevették őket. Luigi és Toad menekülnének, de akkora erővel csapnak a lábukkal a földre, hogy az beleremeg, Luigiék nem tudnak továbbmenni.

Elkapják őket, és beteszik a tömlöcbe, ahol Marióék vannak, de meglepetésre kihozzák Hercegnőt. Bowser figyelmezteti, hogy még két barátja életét veszélyeztetik a Bob-omb-ok. Hercegnő megígérteti vele, hogy ha aláírja a nyilatkozatot, nem esik bajuk a barátainak. Természetesen, Bowsernek ez már semmiség. Ez esetben készítsen elő a trónteremben mindent, és öltözzön fel formálisan. Amíg Bowser cseleszik, kiadja a parancsot a fiának, hogy vigye el a Mario fivéreket a trónterembe. Megígéri, hogy így tesz, és alig várja, hogy még jobban becsapják a Mario fivéreket. Bowser büszkén mondja, hogy egy nap, még az apjánál is nagyobb gonosz lesz belőle. Az biztos! Bowser gyanútlanul teszi a dolgát, csak épp abba nem gondolt bele, hogy a tanítását majd ellene fogja fordítani, ugyanis Cheatsy-nek teljesen más tervei vannak. Magához hívja az óriás Kalapács Testvéreket, akiknek megparancsolja, hogy vigye el Hercegnőt és barátait az ő szobájába.

Cheatsy szobájában Mario, Luigi és Toad be vannak zárva a szerkénybe, míg a Koopa kölyök Hercegnővel egyeztet. Követeli, hogy az ő nevére írja alá a nyilatkozatot. Hercegnő elgondolkodik, úgy tűnik, nincs mit tenni. Hátrafordul, aláírja, összetekeri, és átadja Cheatsy-nek, aki majd kiugrik a bőréből, hogy övé a Gombabirodalom. Rohan is ki a szobájából, hogy minél hamarabb közölje az örömhírt az apjával. Örüljön, amíg csak lehet, gondolhatja magában Hercegnő. Megnyugtatja a fiúkat a szekrényben, hogy mindjárt kiszabadulnak. Fogja Cheatsy Koopa lámpáját, és a földhöz vágva összetöri, azt a látszatot keltve, hogy garázdálkodnak a szobában. Bejönnek az óriás Kalapács Testvérek, akik megcélozzák kalapácsukkal Hercegnőt. Felugrik, és a szekrény ajtaját találják el. Az széttörik, Marióék kiszabadulnak. Ráugranak a Kalapács Testvérek fejére, kirohannak Cheatsy szobájából, amikor két Fire Chomp kerül útjukba, tüzet köpnek rájuk. Toad és Hercegnő, kinyitják az ablakot, Mario és Luigi kilökik a Fire Chompokat, akik beleesnek a vízbe. Ott hűsölhetnek. Ez mind szép és jó, de ők nem ugorhatnak a vízbe, az lenne a legjobb, ha tudnának repülni. Mario szerez Szuper Levelet, amivel ki tudnak repülni.

Eközben Bowser izgatottan készül a nagy ceremóniára. Ünnepélyesen a trónjához menne, de Cheatsy Koopa megelőzi őt. Bowser nagyon mérges lesz rá, de a fia gyorsan csendre inti, ugyanis ő az új uralkodó. Átadja a nyilatkozatot az apjának, aki nem hiszi el. Amíg Bowser tanulmányozza a papírt, Cheatsy elveszi az apjától a koronát, kijelenti, hogy mivel tőle tanulta meg, hogy kell becsapni a másikat, ezért a legfontosabb munkát kapja meg: Megterítheti az ajtónállók asztalát. Miután áttanulmányozta a nyilatkozatot, visszaveszi a koronát, és dühösen mutatja a fiának, hogy nincs itt semmi aláírva, csak egy idióta fej van a helyére rajzolva. De Marióék már kint vannak. Megszerezték a Mosómedve erőt, ezzel repülnek kint. Bowser hívja az óriás Kalapács Testvéreket, de ez már hiába. Már rég szabadok a Mario fivérek. Ekkor odamegy a fiához, és kegyetlenül leordítja, hogy ez az ő hibája. Cheatsy nem érti, mi a baj, hisz ő csak pont olyan gonosz volt, ahogy tanította. Ezután az apja elkezdi üldözni őt a trón körül körbe-körbe, rárivall, hogy most igazi leckét fog kapni, meg hogy az apja mindenségit.

Az epizódban fellelhető hibák

 • Amikor Mario és Hercegnő a kastélyt tanulmányozzák, és már tudják, hogy baj van, megjelent előttük két lövedékköpő, akkor Mario csak egyről beszél. Ugyanez van, amikor Luigi és Toad betérnek a kastélyba, azt mondja, hogy egy kalapács testvér, holott ketten vannak.
 • Az óriás Kalapács Testvérek színe váltakozik, amikor Luigi az aknából szétnéz.
 • Bowser köpenyének belső színe többször váltakozik piros és fekete között.
 • Amikor Luigi kinyitja a cső nyílását elzáró lemezt, az nincs ott.
 • Amikor Toad pánikol a nagy hal miatt, akkor Luigi ruhája piros színű.
 • Amikor Bowser beugrik a csőbe, akkor csak Hop és Kootie Pie követi őt, amikor Bully Koopa is ott volt.
 • Cheatsy bőrének színe sokszor változik.
 • Az openingben, amikor mutatja a Sötétség Országának térképét, a Sztyeppék Országának zenéje megy alatta.
 • Amikor Bowser kiveszi Cheatsy füléből a fejhallgatót, hogy figyeljen rá, akkor Mario bajsza piros színű. Ugyanez van, amikor a végén repülnek a kastélyon kívül.
 • A rész elején, amikor Luigi figyelmezteti Hercegnőt, hogy ne bízzon Bowserben, akkor Mario szeme teljesen fekete.

Érdekességek

 • Bowser a piros köpennyel majdnem ugyanúgy néz ki, mint King K. Rool, aki a Donkey Kong játékok főellensége
 • Ez az egyetlen rész, ahol a Mario fivérek alkoholt fogyasztanak, ugyanis a spagetti mellé bort ittak.
 • A zene, amikor Cheatsy Koopa hallgatott a walkmanben, az a Super Mario Bros. Underground zenéje
AVI formátum, felirat nélkül angol szinkron

     
Chat
     
Yoshi
     
Aktuális játék
Super Mario Odyssey
     
Megjelenések

Nintendo Switch
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 2018. május 4.
Mario Tennis Aces - 2018 tavasz

     
Egyéb oldalaim
     
Társoldalak
     
Számláló
Indulás: 2006-03-19
     
Vélemény-nyilvánítás
Nintendo Switch
Mi a véleményed a Nintendo Switch-ről?

Fantasztikus, a Nintendónak mindig vannak új ötletei
Egész jó, szívesen játszok vele
Talán egyszer vennék magamnak, ha majd lemegy az ára
Az egész dolog értelmetlen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Tartalom

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |