Magyar Super Mario Fan Club
Tartalom
Főmenü
     
Mario játékok
     
Mario Kart
     
Mario Party
     
Mario Golf
     
Mario Tennis
     
WarioWare
     
Képek
     
Videók
     
Média
     
Nintendo
     
Érdekességek
     
Közösségi rész
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Linkek
     
The Adventures of Super Mario Bros. 3
The Adventures of Super Mario Bros. 3 : 5. rész: Princess Toadstool for President

5. rész: Princess Toadstool for President

  2012.02.01. 14:54


Rendező: Matt Uitz
Első megjelenés: 1990. szeptember 22.
Magyar megjelenés:

  • 2006 (DVD) - 11. rész (Magyar cím: Szavazz rám!)

Helyszín: 1. világ, a sztyeppék országa

Toad fejvesztve menekül ki a házból, figyelmezteti Hercegnőt, aki épp a közeli tónál horgászott, hogy Bowser megjelent a Gomba Királyságban, és szétszórja az óriás Paragoombáit. Megparancsolja nekik, hogy egyék a lakosok terményét. Így cselekszenek, de Mario és Luigi sem haboznak cselekedni, azonnal elintézik a Paragoombákat. Nem hiába cselekedett így, ugyanis közelednek a választások, és Bowser úgy akart szavazatot nyerni (ő is indul a választásokon), hogy megbénítja a Gomba Királyságot, és azt a látszatot kelti, hogy Hercegnő nem képes megoldani a problémákat. Hercegnő odamegy hozzájuk, és Bowser orra alá dörgöli, hogy finoman szólva is tisztességtelen, amit csinál. Nem mintha ez Bowsert érdekelné, de Hercegnő megpróbálkozik a lehetetlennel: Tisztességes harcot kínál fel a választások győzelmére, így egyenlő esélyekkel indulnak. Ami meglepő: Bowser elfogadja a kihívást.

Később, amikor Bowser visszamegy a kastélyába, Cheatsy Koopával beszélget, és szidja magát, hogy belement Hercegnő ajánlatába. Cheatsy figyelmezteti az apját, hogy csak úgy lehet esélye a választásokon, ha kedvesnek és szép természetűnek mutatja magát. Bowser ezen nagyon felhúzza magát, ugyanis ő nem képes kedvesnek mutatni magát, alapvetően ellenkezik az elveivel. Iszonyú dühös, de rögtön jön a segítség: Kooky Von Koopa készített egy "jófiú főzetet", melyet elég csak belélegezni, és az áldozat nagyon kedves és érzékeny lesz. Hatásos! Bowser olyat tett, amit még soha: megpuszilta a két gyerekét. Cheatsy Koopa el van bűvölve, mikre nem képes a bátyja. De Kooky Von. Koopa megnyugtatja öccsét, hogy ez még csak a kezdet.

Hercegnő beszédet mond a Gomba Királyság lakosainak. Nyilvános vitára hívja ki ellenfelét, Bowsert, amikor hirtelen megérkezik ő, és hét gyereke, mint zenekar. Indulót fújnak, amikor Bowser szelíd arccal mondja, hogy semmi sem csodálatosabb, mint gyönyörű gombákkal találkozni, pénzt ad, majd szép napot kíván nekik. Mario és Luigi nem hisznek a szemüknek. Mégis mi ez? Bowser ezután felszáll a halálhajójára, ekkor már mindenki neki éljenez. Egyéb apróságokat dob le a halálhajóról, és mondja, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakók szeretetben éljenek egymás mellett.

A Mario Fivérek eközben a házukban aggodalmaskodva tanácskoznak, ugyanis Bowser igen nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időkben. Hercegnő sietve megnyugtat mindenkit, hogy beszédet fog tartani, ahol emlékezteti a népét, hogy mit tett Bowser azon a napon, amikor a királyság megalakulásának évfordulóját ünnepelték. Meg is történik a beszéd, Marióék megtapsolják. Megindítja Hercegnő a tűzijátékot, amikor Kooky Von. Koopa egy másik rakétát indít meg, mely a hegynek csapódik. Hercegnőnek menekülni kell, mert leomlik. De egy pillanatra nem figyel, és beleesik a szakadékba. Mario és Luigi kétségbeesetten keresik Hercegnőt, ám ő ügyesen csőbe landolt, így nem esett baja.

Bowser egy aranyos babát becézget, amikor az hirtelen megüti a játékával, és a varázs véget ér, Bowser ismét a régi. Odamegy a gyerekeihez, és nagyon dühösen kérdezi, hogy mégis mi ez az egész! Kooky azonnal rájön, hogy a varázsának elmúlt a hatása, így villámgyorsan visszamennek a kastélyba újabb adag főzetet csinálni.

Mario és Luigi kihallgatta őket, így rájönnek a turpisságra, és hogy megállítsák a Koopa kölyköket, ők is elmennek a kastélyba. Útjukat tankok és csavarkulcsot dobáló tekik állják. Bebújnak egy csőbe, de a veszély nem ért véget. A vulkán mélyébe landolnak, ahol Fire Chomp-ok, Hot Foot-ok és Fire Snake-ek kereszttüzében jutnak el végső céljukhoz, a kastélyba.

Ahol Cheatsy és Kooky Von Koopa már nagyban ténykednek. Meg kell állítani őket. Bemegy Luigi a laboratóriumba, ahol Cheatsy-ék dolgoznak, és hogy elterelje a figyelmüket, elejt egy útjába eső kémcsövet a földre. Szabadkozik, hogy milyen buta és figyelmetlen, amikor a Koopa kölykök üldözőbe veszik. Így Mario belép a laborba, és kiönti a csapba a vegyületet. Amikor a Kooky-ék szem elől vesztik Luigit, visszamennek a laborba, ott észreveszik, hogy a főzet már nincs meg. Amikor Bowser ezt megtudja, nagyon dühös lesz, ugyanis a választások vészesen közelednek.

Az utolsó nap, amikor Hercegnő végső beszédét tartja, Bowser beszél, de tényleg, annyira nem eleme a kedvesség, hogy mindenkit egytől egyig elriaszt. Főleg akkor, amikor Hercegnő közli a néppel, hogy Bowser a Jófiú főzettel volt olyan kedves. A választás napja, mindenki szavaz, Mario felolvassa a végeredményt: 6.436.212 kontra 1 arányban Hercegnő nyert. Azt az egy szavazatot is Bowser saját magára adta le. Nem érti az egy szavazatot, amikor számon kéri a gyerekeitől, hogy miért nem szavaztak rá. Szabadkoznak, hogy hát mert annyira szépen beszélt Hercegnő, és olyan kedves volt, hogy nem bírtak ellenállni neki. Na most igazán szép Bowser. Iszonyatosan dühös, így Cheatsy jobbnak látja, ha kereket oldanak.

Az epizódban fellelhető hibák

  • Amikor Hercegnő tisztességes versenyt ajánl fel, olyan növények vannak előtte, melyek eredetileg nem voltak ott.
  • Egy jelenetben, amikor Cheatsy Koopa segít megcsinálni a bátyjának a jófiú főzetet, az arca teljesen zöld.
  • Bowser végső beszédének elején nincs előtte a gomba, majd miután Hercegnő beszélt hozzá, hirtelen megjelenik előtte.
  • Amikor a második főzetet csinálják, és Kooky Von Koopa tartja a kémcsövet, a keze pontosan olyan lesz, mint az apjáé.

Érdekességek

  • Az egész választás egy érdekes téma, ugyanis elvileg a Gombabirodalomban Monarchia van, ahol nincsenek választások, már a születéskor kinevezik az adott személyt uralkodónak.
  • Az Óriás Paragoombák először csak a Super Mario Galaxy 2 játékban jelennek meg.
  • Az epizódban hallható "Great Balls of Fire" dal eredetileg Jerry Lee Lewis szerzeménye.
AVI formátum, felirat nélküli angol szinkron

 

     
Chat
     
Yoshi
     
Aktuális játék
Super Mario Odyssey
     
Megjelenések

Nintendo Switch
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 2018. május 4.
Mario Tennis Aces - 2018 tavasz

     
Egyéb oldalaim
     
Társoldalak
     
Számláló
Indulás: 2006-03-19
     
Vélemény-nyilvánítás
Nintendo Switch
Mi a véleményed a Nintendo Switch-ről?

Fantasztikus, a Nintendónak mindig vannak új ötletei
Egész jó, szívesen játszok vele
Talán egyszer vennék magamnak, ha majd lemegy az ára
Az egész dolog értelmetlen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Tartalom

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |