Magyar Super Mario Fan Club
Tartalom
Főmenü
     
Mario játékok
     
Mario Kart
     
Mario Party
     
Mario Golf
     
Mario Tennis
     
WarioWare
     
Képek
     
Videók
     
Média
     
Nintendo
     
Érdekességek
     
Közösségi rész
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Linkek
     
The Adventures of Super Mario Bros. 3
The Adventures of Super Mario Bros. 3 : 3. rész: Mind your Mummy Mommy Mario!

3. rész: Mind your Mummy Mommy Mario!

  2012.02.01. 14:45


Rendező: Matt Uitz
Első megjelenés: 1990. szeptember 15.
Magyar megjelenés:

  • 2006 (DVD) - 5. rész (magyar cím: Mario, a múmia mása)

Helyszín: 2. világ, a puszták országa

Hip és Hop felfedezőútra indulnak a puszták országában, a több ezer éves szarkofágot keresik. Útjuk nem mondható simának, amikor megtalálják a piramist, Dry Bones-ba ütköznek, valamint összetörnek egy vázát, de szerencséjükre mumifikálódott hercegnő nem ébred fel a zajra. Amikor megtalálják a szarkofágot, gyorsan felemelik, és rohannak is el vele. Erre már felébred a hercegnő, aki kiszúrja, hogy elviszik a fiát, azonnal rohan utánuk. Iszonyú dühös, mert szem elől vesztette a két tolvajt, akik időközben egy csőbe bújtak. Hipnek és Hopnak feltűnik egy érdekesség a szarkofág kapcsán.

Mario kipihenten ébred a délutáni sziesztából. Toad nyaralójában töltik a hétvégét a Mario fivérek, a puszták országában. Mario még mindig nagyon fáradt, amikor az egyik lakos aggodalmaskodva kopogtat be hozzájuk, hogy egy megveszett múmia káoszt csinál. Azonnal kirohannak a házból, iszonyú nagy a felfordulás. Senki nem ért semmit. A mumifikálódott hercegnő lakosokat (és azok tulajdonát) nem kímélve, fejvesztve keresi a fiát. Marióék elképzelni nem tudják, hogy mi lehet a gond, amikor meglátják, hogy Hip és Hop lábat keltenek a szarkofágnak, már mindent értenek. Hercegnő azonnal kiadja az utasítást: Toad és Luigi vele jönnek, és feltartóztatják a Koopa kölyköket, míg Mario próbálja megnyugtatni a múmia hercegnőt. Nem lesz gond.

Mario odamegy, és magához hívja a múmiát, aki nagyon megörül Mariónak. Nem érti, mitől sikerült ennyire jól az akció, de érzi, hogy jobb, ha elfut. De mindhiába, a múmia elkapja. Nem győzi ölelgetni Mariót, azt hitte megtalálta a fiát. Ugyanis, amire Hip és Hop felfigyelt, és ami a magyar címből is kiderülhet, a múmia hercegnő fia nagyon hasonlít Marióra. Jóformán megtévesztette a hercegnőt. Mario segítségért kiabál, de Luigiék már messze járnak, akik hiába kergették a Koopa kölyköket, felszálltak a halálhajóra. Toad harciasan rájuk kiabál, hogy megálljanak, ezt nem ússzák meg szárazon.

De most nem tehetnek semmit. Koopa kölykök nincsenek meg, és megtudják, hogy Mario bajban van, így nagy gondban fő a fejük. Hogy szabadítsák ki Mariót? Toad-nak eszébe jut, hogy az egyik unokatestvére térképkereskedéssel foglalkozik, ő talán tud segíteni. Vesznek is tőle egy múmiasírokat tartalmazó térképet. Kinyitják, amikor Luigi hamisnak nyilvánítja a térképet, mert a múmia hercegnő mellett Mario képét látja. De Hercegnő kijavítja, hogy az a múmia fia, és azért vitte magával Mariót, mert azt hitte, hogy ő a fia. Hercegnő rájön, hogy csak úgy tudják visszaszerezni Mariót, ha előbb az igazi szarkofágot szerzik meg. Így elmennek a Koopa kastélyába.

Eközben Mario szenved a múmiával. Hiába próbálja meggyőzni, hogy nem ő a fia, a múmia hercegnő szerint a sok rohangálás kicsit betett az elméjének, de tízezer éves alvás jót tesz neki. Mario nem tagadja, hogy szeret aludni, de igen nagy a rizikófaktora annak, hogy ilyen hosszú alvás alatt megéhezik. De a hercegnőt ez mit sem érdekli. Bemumifikálja a testét, és beteszi a fia sírjába, hogy aludjon. Mario rájön, hogy nincs értelme addig megszökni, míg a hercegnő el nem alszik.

Luigi felvett egy levelet, és Mosómedve Luigiként vezeti a léghajóját, melyet felhővel vett körbe, így nagyszerű álcát biztosít, hogy ne vegyék észre Bowserék. Ott rejtőzik Toad és Hercegnő. Ám korai az öröm, mert hatalmas forgószél közelít feléjük. Elkapja őket, és amikor vége, látszólag nincs nagy baj, amikor Luigi észreveszi, hogy a léghajója beleakadt egy kampóba a hegy tetején, ami a súlya alatt letörik. Szerencsére senkinek nem esik baja, de a léghajó tönkrement, emellett 2 Paragoomba észreveszi őket, és mennek szólni Bowserhez. Így Luigiéknak sietni kell. Besurrannak Bowser kastélyába, és nem sok idő kell, mire megtalálják a szarkofágot. Elég nehéz, így puszta erejükkel nem tudják elvinni. Luigi villámgyorsan csinál a léghajó megmaradt részeiből egy gőzhajtású múmiaszánkót, mellyel jóval könnyebb lesz szállítani a szarkofágot. Bowser eközben megtudja, hogy Luigiék garázdálkodnak a kastélyban. Bowser leállítaná őket, de Luigi már aktiválta a szánkót, így Bowseréknek menekülni kell, mert elüti őket Luigi. Így sikeresen megmenekülnek, és viszik is vissza a szarkofágot a Puszták Országába.

Miután elalszik a Gomba Khamen múmiahercegnő, Mario megpróbál elmenekülni. Kiugrik a piramisból, pont akkor érnek oda Luigiék. Kiszabadítják Mariót, ám kijött a hercegnő, hogy Luigiék ellopták a fiát. Hercegnő elmagyarázza, hogy nem ő a fia, és mutatja hátul a szarkofágot. Ezután a múmia megvádolja Mariót, hogy jól átverte, aztán odamegy Luigihoz: Ő nagyon hasonlít az imádott férjéhez. Mindenki fejvesztve rohan tőle.

Az epizódban fellelhető hibák

  • Az epizód elején, amikor Mario alszik, a bajsza barna színű, és a sapkáján nem látszik az M betű.
  • Amikor a térképkereskedővel beszélgetnek, Luigi szeme nincs beszínezve
  • Amikor Hip és Hop menekülnek, és Hercegnőék észreveszik őket, a fejük narancssárga színű
  • Amikor Hip és Hop belépnek a piramisba, Hip haja hiányzik
  • Amikor Mosómedve Luigit beszippantja a forgószél, a farka teljesen fekete színű
  • Amikor Mosómedve Luigi elüti a Paragoombákat, a mosómedve fülei hiányoznak
  • Amikor Mosómedve Luigi üldözi Bowsert és fiait, Bowser bőre világoszöld, és a teknője sötétzöld
  • Amikor a múmia hercegnő Marióhoz rohan, mert azt hitte, hogy ő az ő fia, kötésének egy része zöld színű lesz
AVI formátum, felirat nélküli angol szinkron

     
Chat
     
Yoshi
     
Aktuális játék
Super Mario Odyssey
     
Megjelenések

Nintendo Switch
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 2018. május 4.
Mario Tennis Aces - 2018 tavasz

     
Egyéb oldalaim
     
Társoldalak
     
Számláló
Indulás: 2006-03-19
     
Vélemény-nyilvánítás
Nintendo Switch
Mi a véleményed a Nintendo Switch-ről?

Fantasztikus, a Nintendónak mindig vannak új ötletei
Egész jó, szívesen játszok vele
Talán egyszer vennék magamnak, ha majd lemegy az ára
Az egész dolog értelmetlen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Tartalom

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |