Magyar Super Mario Fan Club
Tartalom
Főmenü
     
Mario játékok
     
Mario Kart
     
Mario Party
     
Mario Golf
     
Mario Tennis
     
WarioWare
     
Képek
     
Videók
     
Média
     
Nintendo
     
Érdekességek
     
Közösségi rész
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Linkek
     
The Adventures of Super Mario Bros. 3
The Adventures of Super Mario Bros. 3 : 2. rész: Reptiles in the Rose Garden

2. rész: Reptiles in the Rose Garden

  2012.02.01. 14:40


Rendezők: Reed Shelly & Bruce Shelly
Első megjelenés: 1990. szeptember 8.
Magyar megjelenések:

 • 1993 (VHS) - 1. rész
 • 2006 (DVD) - 2. rész (magyar cím: Hüllők a rózsakertben)

Helyszín: 1. világ, a sztyeppék országa

Kootie Pie (az első magyar szinkronban Csufilány, míg a második szinkronban tetűpite a neve) épp ma ünnepli a 16. születésnapját. Bowser a fél Gombabiroalmat kirabolta, hogy megtalálják a számára megfelelő ajándékot, ám Kootie Pie így is rendkívül elégedetlen és dühös. Bowser kérdezi, hogy mit szeretne születésnapjára, erre Kootie Pie válasza: Amerika. Amerika elnöke akar lenni. Bár Bowser vonakodik teljesíteni, de mivel egyetlen lánya a mindene, ezért kérése parancs.

Eközben a Mario fivérek nyugodtan sétálnak, tudván, hogy Kootie Pie-nak ma van a születésnapja, így, ha valamikor, ma biztosan nem támadnak. De mit ad isten? Mégiscsak. Bowser és Kootie Pie megjelennek a halál hajóval, és Chain Chomppal fogjul ejtik Marióékat, és tudatják velük, hogy Kootie Pie-t nem érdekli többé a Gomba Királyság, hiszen mától Amerika elnöke. Marióékat pedig tömlöcbe zárják.

Ezután Bowserék Washington D.C.-be repülnek, és teleszkóppal megtalálják a Fehér Házat. Bowser megparancsolja a Kalapács Testvéreknek, hogy emeljék meg azt, amit nem haboznak megtenni. Aktiválják a Lebegősugarat, mellyel felemelik a Fehár Házat, majd Bowser szól az amerikaiakhoz, hogy ezentúl Kootie Pie lesz az amerikai elnök. Miközben a Fehér Házat a Koopa kastélyhoz teszik le, Kootie Pie beszédet mond az amerikaiaknak. Felolvassa a törvényét, mely három részből áll:

 1. Minden amerikai gyereknek kötelessége neki adni a játékait.
 2. Minden jóképű srác, aki nem hívja meg őt randevúra, kővé lesz változtatva
 3. A Fort Knox összes aranyát be kell olvasztani, és szépséges karkötőket kell készíteni neki.

Az új törvény annyira népszerű, hogy csak Bowser tapsolja meg, majd meghatottságtól könnyeivel küszködve ismerteti az új amerikai himnuszt.

A Fehér Ház Marióék tömlöce mellé landolt. A Mario fivérek aggódva figyelik, hogy ha nem kerül vissza záros határidőn belül, Amerika elveszett. A tömlöcben Bumeráng- és Tűztestvérek vigyáztak Marióékra, hogy nehogy eszükbe jusson megszökni. Ez kapóra jön: Hercegnő kieszel egy tervet: Odamegy az egyik Tűztestvérhez, majd mondja neki, hogy az egyik Bumeráng Testvér mondta neki, hogy az ő fegyvere sokkal erősebb az övénél. A Tűztestvér erre dühbe jön, és tüzet köp a Bumeráng Testvér bumerángjára. Majd egy másik Bumeráng Testvérnek mondja hercegnő, hogy miért hagyja, hogy ezt tegyék vele? Ő eldobja a bumerángját, és négy Tűztestvért talál el vele. Miután sikerül egy kisebb tűz- (és bumeráng) harcot kivívnia, utasítja Mariót, Luigit és Toadot, hogy emeljék fel a Chain Chomp tégla végét, így a láncok elszakadnak a bumeráng és a tűz kereszttüzében. A Testvérek figyelme annyira el van terelve, hogy észre sem vették, hogy a Mario fivérek elmenekültek, a börtönben levő csőbe ugranak bele.

Pont ekkor tér vissza Bowser a Halálhajóval. Szerencsére nem veszi észre a Mario fivéreket, a gyerekeihez szól. Közli velük, hogy Kootie Pie születésnapjára Amerikát kapta, és nem engedi, hogy bármi is tönkretegye lányának születésnapi ajándékát, így a Fehér Házat a lebegősugárral bedobja a Gomba Tenger fenekére. Ezután Mario talál egy ládában egy Béka-mezt, mellyel beugrik a Gomba Tengerbe, hogy megtalálja a Fehér Házat. Persze nem ilyen könnyű, ugyanis Blooper Nanny (az a hólyag, mely a Mario 3-ban gyerekek követik), és Jelectro üldözőbe veszik hősünket. Miután Mario sikeresen lerázta őket, és bekopogtat a Fehér Házba. Amint kinyílik az ajtó, az elnök asszony igyekszik minél gyorsabban rácsukni, nehogy elárassza az egész épületet a víz. Bent Mario leveti a Béka-mezt, majd bemutatkozás után kinyitja a két oldalt levő ablakot, és egy-egy csövet vezet ki, majd a belőlük kiáramló víz akkora erővel bír, hogy a tenger felszínére hozza a Fehér Házat.

Az elnök asszony hálálkodik, amikor megjelennek egy tutajon Luigi, Toad és Hercegnő, akik jajveszékelve értesítik Mariót, hogy Bowser elfoglalni készül Párizst, Londont, de még Brooklynt is! Itt jegyezném meg, hogy bár Mariót mindenki olasz vízvezeték-szerelőnek ismeri, viszont a rajzfilm szerint a szülővárosuk Brooklyn, tehát Amerikában születtek.

Bowser tervét megakadályozva Mario és Luigi belopóznak a Halálhajóba, és Kalapács Testvér mezét felöltve, reménykedve, hogy a hajóban ténykedő Kalapács Testvérek nem ismerik fel. Halva született ötlet volt, azonnal megismerték. Így kisebb hajtóvadászat indul ellenük, de szerencsére Marióék gyorsabbak, eljutnak a gépterembe, ahol amíg Mario a levegőbe lendíti a Halálhajót, addig Luigi ágyúgolyókkal támadja a Kalapács Testvéreket. Miután a hajó száll, Mario visszaszállítja a Fehér Házat a lebegősugárral Amerikába. Az alapötlet nem rossz, de a Fehér Ház tévedésből a híres Washington Emlékmű tetejére került, ott hintázik. Mario másodjára már a megfelelő helyére teszi. Itt van Kootie Pie, újságírók fényképezik, akik látván, hogy egy nagy árnyék közelít feléjük, fejvesztve rohannak. Kootie Pie épp, hogy megússza a Fehér Ház becsapódását, mellette volt. Tiltakozik a Fehér Ház új (inkább régi) helye ellen, amikor Marióék nevetve közlik vele, hogy ő már nem Amerika elnöke. Kootie Pie erre irgalmatlan haragra gerjed, és mivel magától nem megy haza, Mario viszi vissza a lebegősugárral. Eközben a Halálhajót is visszavezetik, de olyan ügyetlenül irányítják, hogy nekimegy Bowser kastélyának, és az összetör.

Marióék kiugranak belőle, amikor Bowser kétségbeesetten veszi tudomásul, hogy összetört a hajója. Kootie Pie az apja fejéhez vágja, hogy mindenért ők a felelősek, hogy Marióék tönkretették a születésnapját. Bowsernek elege van, és most az egyszer durván beszél hozzá. Olyan hangosan kiabál, hogy Marióék messziről is hallják, mit mond, végül Mario csendben megjegyzi, hogy Kootie Pie csak azt kapta születésnapjára, amit megérdemelt.

Az epizódban elhangzó dal

Amikor Mario a víz alatt keresi a Fehér Házat, és üldözi a Blooper Nanny és Jelectro, az alábbi dal hangzik el:

Do the frog (ribbit ribbit)
Croak croak croak (croak croak croak)
Do the frog (ribbit ribbit)
It's no joke (croak croak croak)
When you think you're gonna sink (do the frog)
It's more easy than you think (do the frog)
You will look so green and slimy
And you've never been so grimy
Do the frog (ribbit ribbit)
Croak croak croak (croak croak croak)
Do the frog (ribbit ribbit)
It's no joke (it ain't no joke)
Do the frog Do the frog (ribbit ribbit)
Croak croak croak (croak croak croak)
Do the frog (ribbit ribbit)
It's no joke

Az epizódban fellelhető hibák

 • Az elején, amikor Kootie Pie panaszkodik, hogy nem elég neki a születésnapi ajándék, akkor csukva van a szája
 • A végén, amikor Mario visszaviszi Kootie Pie-t a kastélyba, akkor az arca barna színű lesz, valamint teknőjének pereme rózsaszín
 • Amikor Luigi közli Kootie Pie-jal, hogy most már nem ő Amerika elnöke, akkor a kesztyűje ugyanolyan színű, mint a bőre, mintha nem is lenne rajta.
 • Luigi figyelmezteti Mariót, hogy Bowserék el akarják foglalni Párizst, Londont és Brooklynt. De Brooklyn már el volt foglalva.

Egyéb érdekességek

 • Az összes rész közül ez az egyetlen egy, melyben Toad nem szólal meg.
 • Egyedül ebben a részben használják Mario és Luigi a Kalapács Testvér mezt
AVI formátum, felirat nélküli angol szinkron

     
Chat
     
Yoshi
     
Aktuális játék
Super Mario Odyssey
     
Megjelenések

Nintendo Switch
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 2018. május 4.
Mario Tennis Aces - 2018 tavasz

     
Egyéb oldalaim
     
Társoldalak
     
Számláló
Indulás: 2006-03-19
     
Vélemény-nyilvánítás
Nintendo Switch
Mi a véleményed a Nintendo Switch-ről?

Fantasztikus, a Nintendónak mindig vannak új ötletei
Egész jó, szívesen játszok vele
Talán egyszer vennék magamnak, ha majd lemegy az ára
Az egész dolog értelmetlen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Tartalom

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |