Magyar Super Mario Fan Club
Tartalom
Főmenü
     
Mario játékok
     
Mario Kart
     
Mario Party
     
Mario Golf
     
Mario Tennis
     
WarioWare
     
Képek
     
Videók
     
Média
     
Nintendo
     
Érdekességek
     
Közösségi rész
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Linkek
     
Mario játékok ismertetője
Mario játékok ismertetője : Wario's Woods

Wario's Woods

  2012.02.02. 11:58


Megjelenés

Nintendo Entertainment System / Super Nintendo Entertainment System
Japán: 1994. február 19.
Amerika: 1994. december 10.
Európa: 1995

Virtual Console
Japán: 2006. december 12.
Amerika: 2006. november 19.
Európa: 2006. december 8.

Fejlesztő / Kiadó: Nintendo
Stílus: Logikai
Játékmód: 1-2 játékos

Rendező és Producer: Kenji Miki
Fő programozó: Hiroyuki Yukami
Programozók: Hironobu Suzuki és Makoto Katayama
Grafika: Masahiro Iimura, Naotaka Ohnishi és Soichiro Tomira
Zeneszerzők: Shinobu Amayake és Soyo Oka

 

A Wario's Woods (Japánban Wario no Mori ワリオの森) egy Nintendo Entertainment System-re és Super Nintendo Entertainment System-re megjelent logikai játék. Wario mellett Toad a főszereplő, ez az egyetlen olyan játék, ahol ő a főszereplő, ha a Super Mario Bros. 2 játékot nem vesszük bele.

Történet

NES: A Gombabirodalom manók lakta békés erdejét megtámadta Wario és az alattvalói. Így lett Wario Erdeje és a békés teremtményeknek itt nincs hely. Toad, a Gomba Királyság hőse eljutott az erdőbe, hogy visszaszerezze az erdőt a manók számára. Toad feladata, hogy a manók által készített bombákkal legyőzze az ellenséget. Ha az erdőt felszabadítja az ellenségektől, szembeszállhat Warioval is.
SNES: Toad elment egy sétára egy erdős helyre, melyről azt hitte, hogy Toadstool kertje, de igazából Wario Erdeje volt és ott ragadt. Később kiderült, hogy Wario az alattvalóival megtámadta a Gomba Királyságot. Wanda a tündér és Birdo Toad segítségére indult, hogy legyőzzék az ellenséget.

Játékmenet

A játék, mint sok másik akkoriban kiadott puzzle játék, a Tetrisen alapul. Toad a főszereplő, akinek Wanda és Birdo segít bombákkal és bátorítással. Ha túl sokáig tart az ellenségek eltűntetése, Birdo helyét átveszi Wario, aki lökéseivel ránkzúdítja lassan a felettünk lévő Thwompot, Wanda helyét pedig Pidgit, aki bombák helyett még több szörnyet dobál ránk. Nem kell csüggednünk, mivel ilyenkor is kapunk bombákat és csak egy kis ideig kell kitartani, amíg visszajön Birdo és Wanda. A Wanda által adott bombákkal kell felrobbantanunk az azonos színű ellenségeket. Ezt akkor tehetjük meg, ha legalább két egyforma van egymás mellett, alatt vagy keresztbe. Ezen felül ha sikerül robbanás láncokat létrehoznunk, Birdonál időt nyerhetünk, míg Wariot sürgethetjük. Ha pedig sikerül egyszerre 4 szörnyet szétrobbantani, akkor kapunk egy véletlen színű gyémántot, melyet ha ismét felrobbantunk, akkor az azonos színű szörnyek mind eltűnnek a pályáról. A SNES-es verzióban ugyanúgy használhatjuk, mint egy rendes bombát, viszont a NES-es verzióban nem lehet megmozdítani a helyéről. Érdemes megjegyezni, hogy csak akkor jöhet egy bizonyos színű szörny vagy bomba, ha van még belőlük azonos színű a pályán.

Játékmódok

A NES verzióban megtalálható a Round game, Time Race, VS, és Lesson mód. A Round game az alap játék 100 szinttel és főellenségekkel, annál nehezebb, minél messzebb jutunk; Time Race-ben az idővel versenyzünk; VS a két játékos mód; Lesson pedig ahol megtanulhatjuk a játék alapjait.

A SNES verzióban 5 játékmód van: VS Com, VS 2P, Round Game, Time Race és Lesson. Itt is 100 szintig megy az alaptörténet, viszont nincsenek főellenségek; VS 2P, Time Race, Lesson ugyanaz, mint a NES verzióban, viszont itt a gép ellen is játszhatunk a VS Com módon belül, aminek 28 egyre nehezedő pályája van és a legvégén Warioval kűzdhetünk meg.

Megjegyzések, érdekességek

  • Két játékos módban a második Toad zöld, ami valószínűleg Luigi színére utal.
  • Ez az egyetlen játék, amiben Toad az egyedüli irányítható hős.
  • A játék különböző verzióiban a zenék is különböznek: Külön van a SNES-esnek és külön a NES-es európai és amerikai kiadásának.
  • Ez az utolsó Nintendo által licenszelt NES játék

A cikk megírásában közreműködött Tutajkk. Köszönet érte.

     
Chat
     
Yoshi
     
Aktuális játék
Super Mario Odyssey
     
Megjelenések

Nintendo Switch
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 2018. május 4.
Mario Tennis Aces - 2018 tavasz

     
Egyéb oldalaim
     
Társoldalak
     
Számláló
Indulás: 2006-03-19
     
Vélemény-nyilvánítás
Nintendo Switch
Mi a véleményed a Nintendo Switch-ről?

Fantasztikus, a Nintendónak mindig vannak új ötletei
Egész jó, szívesen játszok vele
Talán egyszer vennék magamnak, ha majd lemegy az ára
Az egész dolog értelmetlen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Tartalom

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!