Magyar Super Mario Fan Club
Tartalom
Főmenü
     
Mario játékok
     
Mario Kart
     
Mario Party
     
Mario Golf
     
Mario Tennis
     
WarioWare
     
Képek
     
Videók
     
Média
     
Nintendo
     
Érdekességek
     
Közösségi rész
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Linkek
     
Mario játékok ismertetője
Mario játékok ismertetője : Mario Paint

Mario Paint

  2012.01.25. 13:29


Megjelenés

Super Nintendo Entertainment System
Japán: 1992. július 14.
Amerika: 1992. május 5.
Európa: 1992. december 10.

Fejlesztő: Intelligent Systems
Kiadó: Nintendo
Stílus: Művészeti / kreatív
Játékmód: 1 játékos

Rendező
Hirofumi Matsuoka
Satoru Okada
Grafika
Hirofumi Matsuoka
Programozó
Genji Kubota
Kenji Imai
Kenji Nakajima
Noriaki Teramoto
Egér fejlesztők
Hideo Nagata
Hiroshi Yamagami
Katsuya Yamano
Noboru Wakitani
Zeneszerzők
Hirokazu Tanaka
Kazumi Totaka
Ryoji Yoshitomi

A Mario Paint egy Super Nintendo Entertainment System-re megjelent program. A program vaskos dobozban jelent meg, ugyanis melléadták a SNES egeret, melyet csak ehhez a programhoz lehet használni. A program egér nélkül nem indul el.

Címképernyő

Már a címképernyő is interaktív, hiszen rákattintva a Mario Paint betűkre különböző dolgok történnek a címképernyőn.

M - Mario összeesik tőle, ha még egyszer rákattintunk, Mario visszanő.
A - Leesik a címképernyőről, ha Mario épp ott van (mert Mario mozog a képernyőn) leesik.
R - Egy szem jelenik meg az R betűn, és babasírás hangját adja ki.
I - Minden fekete-fehérré változik, és a zene eltorzul
O - Bombává változik, és felrobban, közben Kazumi Totaka híres dallama hallgató
P - Különböző Nintendo játékokból ismert tárgyak rajzolódnak ki a képernyőre. Még egyszer rákattintva eltűnik.
A - Egy Yoshi jelenik meg a Super Mario World-ből ismert dobszóval.
I - Minden betű elkezd rázkódni, és a zene eltorzul.
N - Megnézhetjük a Staff Credit-et
T - Egy szivárványt rajzolhatunk a képernyőre, a zene lelassul.

Találunk egy csillagot is, melyre kattintva sok Nintendo tárgy hull le a kép tetejéről, a zene hárfa-hangulatú. A játék elkezdődik, ha Marióra kattintunk.

Játékmódok

Art Mode
Megjelenik egy üres vászon, arra rajzolhatunk. Ceruzával, filctollal tudunk színezni, ezeknek háromféle vastagságuk van. Lehet festeni, előzetesen meglévő sprite-okat tudunk tenni, melyek a Super Mario World játékból származnak. Így tehetjük fel Mariót, és az ellenségeket is a vászonra. Színkitöltés is van, emellett számokat, betűket és japán hiraganákat is írhatunk. Törölni a radír ikonnal tudunk.

Stamp Mode
Itt tudunk egy 16×16-os kockában pixelekből alakzatokat rajzolni, ezeket színezhetjük, és később a vászonra is kitehetjük.

Music Mode
Egy kottát kapunk, ahol különböző Super Mario World ikonokkal zenét írhatunk. Egy ikon egy "hangszer", egy helyen több ikon is lehet, így az adott zene szebben tud szólni. A játékba eredetileg három zenét telepítettek, melyek a Super Mario Bros. egy-egy remixelt zenéi. Ezeket, és az általuk készített zenéket az Animation Mode-ban felhasználhatjuk. Tesztelés gyanánt lejátszhatjuk a zenét, amit csinálunk. Ekkor egy Mario ugrál a hangjegyeket szimbolizáló ikonokon. A zenéket is el lehet menteni.

Animation Mode
Itt tudunk képkockánként különöző animációkat csinálni. Ezeket vászonon rajzoljuk, és itt felhasználhatjuk az átalunk kreált zenéket.

Gnat Attack
A képernyő alján egy kávés csésze ikont láthatunk. Ha szeretnénk egy kicsit pihenni, akkor játszhatunk egy szúnyogcsapó játékot. 100 szúnyog van, ezeket egyenként lecsapni. Három kéz ikon van a képen, ha a szúnyogok megcsípnek, egy életet (kezet) elveszítünk. Nemcsak szúnyogok támadnak, hanem időnként darazsak, szitakötők, és bombarovarok. A szitakötők ugyan nem bántanak, de bezavarnak a játékba, így a szúnyogok és a darazsak könnyebben meg tudnak csípni. A bombarovart (gyakorlatilag Bob-omb rovar), ha lecsapjuk, felrobban, amitől szintén sérülünk. Ha leütöttük mind a 100 rovart, akkor egy főellenséggel kell megküzdenünk, Watingával, aki egy robot-szúnyog. Sokszor meg kell ütni, hogy meghaljon.
Ezt a játékot a WarioWare Inc. Minigame Mania-ban újrajátszhatjuk.

Egyéb beállítások

BGM settings - Három zene van a játékban, itt tudjuk beállítani, hogy melyik szóljon, miközben műalkotásunkat készítjük. Ki is kapcsolhatjuk a zenét, akkor időnként tüsszentő hangot hallhatunk.
Mouse speed - Az egér mozgásának sebességét itt tudjuk állítani. Lassú, normál, és gyors
Save / Load / Coloring Book - Itt tudjuk a rajzunkat elmenteni, vagy már korábban mentett rajzokat betölteni. A Coloring Book alatt különböző háttérszínű vásznakat tudunk behozni.
Frame - Eltűnik a képernyő felső és alsó részében látható ikonsor, és fekete keret veszi körül. Ha erre újra rákattintunk, visszaáll minden.

Érdekességek

Amikor a címképernyőn rákattintunk az O betűre, akkor felrobban a bomba, és a híres Kazumi Totaka zene szólal meg. Ez a zene több Nintendo játékban is hallható, ha valami rejtett dolgot veszünk észre, például Luigi's Mansion, Yoshi's Story, Yoshi: Touch & Go.

Vélemények és kritikák

Bár a programot ma már kevesen ismerik, akkoriban több, mint 2 és fél millió példányszámban kelt el világszerte. Sokan pozitívan nyilatkoztak róla a sok lehetőségnek köszönhetően, olyannyira, hogy a Nintendo Power 1997-es minden idők 100 legjobb Nintendo játékának listáján a 26. helyre került fel.

     
Chat
     
Yoshi
     
Aktuális játék
Super Mario Odyssey
     
Megjelenések

Nintendo Switch
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 2018. május 4.
Mario Tennis Aces - 2018 tavasz

     
Egyéb oldalaim
     
Társoldalak
     
Számláló
Indulás: 2006-03-19
     
Vélemény-nyilvánítás
Nintendo Switch
Mi a véleményed a Nintendo Switch-ről?

Fantasztikus, a Nintendónak mindig vannak új ötletei
Egész jó, szívesen játszok vele
Talán egyszer vennék magamnak, ha majd lemegy az ára
Az egész dolog értelmetlen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Tartalom

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |