Magyar Super Mario Fan Club
Tartalom
Főmenü
     
Mario játékok
     
Mario Kart
     
Mario Party
     
Mario Golf
     
Mario Tennis
     
WarioWare
     
Képek
     
Videók
     
Média
     
Nintendo
     
Érdekességek
     
Közösségi rész
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Linkek
     
Mario játékok ismertetője
Mario játékok ismertetője : Mario & Yoshi

Mario & Yoshi

  2012.01.24. 20:31


Megjelenés

Nintendo Entertainment System
Japán: 1991. december 4.
Amerika: 1992. június
Európa: 1992. december 30.

Game Boy
Japán: 1991. december 12.
Amerika: 1992. július
Európa: 1992. december 17.

Virtual Console
Japán: 2007. március 6.
Amerika: 2007. július 9.
Európa: 2007. május 16.

3DS Virtual Console (Csak ambassadorok számára)
Japán: 2011. augusztus 31.
Amerika: 2011. szeptember 1.
Európa: 2011, szeptember 1.

Fejlesztő: Game Freaks
Kiadó: Nintendo
Stílus: Puzzle
Játékmód: 1-2 játékos

Rendező: Hiroshi Yamauchi
Producer: Shigeru Miyamoto
Zeneszerző: Junichi Masuda
Grafika: Satoshi Tajiri

A Mario & Yoshi (Japánban Yoshi no Tamago (ヨッシーのたまご; Yoshi tojása) Amerikában Yoshi) egy Nintendo Entertainment System-re és Game Boy-ra megjelent logikai játék. Az ötlet a Dr. Mario és Tetris elegyén alapul.

Játékszabály

A játék egy táblán játszódik. Ellenségek hullanak a képernyő tetejéről, az alján levő tányér felé. Négy ellenség van: Goomba, Boo Diddly, Blooper és Piranha Plant. Ha két azonos ellenség összetalálkozik kiütik egymást, és 5 pont a jutalmunk. Két Yoshi tojásfél is lehullik, és a játék lényege, hogy ezeket összepárosítsuk. Ha sikeresen összepárosítottuk az alsó, és a felső tojásfeleket, egy Yoshi kel ki, és extra pontokat kapunk. Az alsó tojásfélre lehet ellenségeket tenni, és ha egy felsőt ráteszünk az ellenségekre, akkor kiüti az összes tojáson levő ellenséget, és összepárosodik az alsó tojással. Minél több ellenség van (maximum hat lehet) a két tojásfél között, annál nagyobb Yoshi kel ki:

 • Baby Yoshi - Nincs ellenség a két tojásfél között, 50 pontot ér.
 • Yoshi - 1-3 ellenség van a két tojásfél között, 100 pontot ér.
 • Szárnyas Yoshi - 4-5 ellenség van a két tojásfél között, 200 pontot ér.
 • Csillag-Yoshi - 6 ellenség van a két tojásfél között, 500 pontot ér.

Négy tányér van képernyő alján, Mario tart kettőt a kezében. Az A-Gombbal tudjuk felcserélni annak a két tányérnak a helyét, melyet épp Mario tart a kezében. A Control Paddal tudjuk Mariót jobbra, balra irányítani. Ha az egyik tányér megtelik, a játék véget ér, és mi veszítettünk.

Ezek az alapszabályok, két játékmód játszható:

A-Type

A játékszabály alapjain nyugszik. Nincs időlimit, addig tart a játék, amíg meg nem telik az egyik tányér. Ha az egyik oszlop már nagyon magasan van, akkor érdemes a legfelső ellenséggel azonosat rátenni, hogy kiüsse a rajta levőt, így fel lehet szabadulni. Később egyre gyorsabban jönnek az ellenségek, de ha nagyon ügyesek vagyunk, sokáig eltarthat egy játék. Csak az a lényeg, hogy minél több pontot gyűjtsünk össze.

B-Type

Hasonlít az A-Type-hoz, de itt időt is számol a gép. Itt a lényeg a tojások párosításán túl, hogy az ellenségektől megtiszítsuk a terepet. De többször is játszhatjuk, addig tart a játék, amíg az egyik tányér megtöltődik.

2 játékos mód

NES-en és Game Boy-on is játszhatjuk ketten a játékot, Game Boy-on Link Kábel szükséges. Az első játékos Mariót irányítja, míg a második Luigit. Itt egymás elleni vs. játékot játszunk, mindkét típust játszhatjuk. Az A-Type-ban, akinek megtelik az egyik tányér, az veszít, és a B-Type-ban, akinek először üres lesz a játéktere, az nyer. A nyertes egy Yoshi tojást kap, akinek először összegyűlik három tojás, az a győztes. A nyertes egy O jelet kap, míg a vesztes egy X-et.

Karakterek

 • Mario
 • Luigi
 • Yoshi
 • Baby Yoshi
 • Szárnyas Yoshi
 • Csillag-Yoshi
 • Goomba
 • Boo Diddly
 • Blooper
 • Piranha Plant

Vélemények és kritikák

A játék többnyire negatív kritikákat kapott a repetitív és lassú játékmenet miatt, és kevés a tartalom. Az IGN egyik főszerkesztője Lucas M. Thomas 5 pontra értékelte a játékot 10-ből. A fentiek mellett sérelmezte, hogy a játék többségében a szerencsén múlik, és az irányítás is eléggé nehézkes. Azt javasolja, hogy aki ki akarja próbálni a játékot, az Wii Virtual Console-on töltse le.

Korábbi játékokból átvett elemek

 • Super Mario Bros. 3 - A karakterek ebből a játékból valók.
 • Super Mario World - Yoshi ebből a játékból lett áthozva. Bár NES játék, de mivel csak egy pályán játszódik, az nem igényel nagy memóriát, ezért a karakterek kidolgozottabbak.

     
Chat
     
Yoshi
     
Aktuális játék
Super Mario Odyssey
     
Megjelenések

Nintendo Switch
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 2018. május 4.
Mario Tennis Aces - 2018 tavasz

     
Egyéb oldalaim
     
Társoldalak
     
Számláló
Indulás: 2006-03-19
     
Vélemény-nyilvánítás
Nintendo Switch
Mi a véleményed a Nintendo Switch-ről?

Fantasztikus, a Nintendónak mindig vannak új ötletei
Egész jó, szívesen játszok vele
Talán egyszer vennék magamnak, ha majd lemegy az ára
Az egész dolog értelmetlen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Tartalom

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!