Magyar Super Mario Fan Club
Tartalom
Főmenü
     
Mario játékok
     
Mario Kart
     
Mario Party
     
Mario Golf
     
Mario Tennis
     
WarioWare
     
Képek
     
Videók
     
Média
     
Nintendo
     
Érdekességek
     
Közösségi rész
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Linkek
     
Mario játékok ismertetője
Mario játékok ismertetője : Super Mario Bros. 3

Super Mario Bros. 3

  2012.01.22. 14:04


Megjelenés

Nintendo Entertainment System
Japán: 1988. október 23.
Amerika: 1990. február 9.
Európa: 1991. augusztus 29.

Virtual Console
Japán: 2007. december 11.
Amerika: 2007. november 5.
Európa: 2007. december 9.

Fejlesztő / Kiadó: Nintendo
Stílus: 2D Platform
Játékmód: 1-2 játékos

Rendezők: Shigeru Miyamoto, Hiroshi Yamauchi, és Takashi Tezuka
Producer: Satoru Iwata
Zeneszerző: Koji Kondo

A Super Mario Bros. 3 a Super Mario sorozat harmadik része, mely Nintendo Entertainment System konzolra jelent meg. A játék őrületes sikert tudhat magáénak, sokan a világ egyik legjobb játékának tartják, köszönhetően annak, hogy úgy tettek sok újdonságot és kihívást a játékba, hogy közben mit sem veszített az eredeti Mario hangulatból, mely a Super Mario Bros. nyújtott, így a játék csak még több lett. Nagyon sok újdonsággal találkozhatunk itt, melyek később számos Mario játékban visszaköszönnek továbbfejlesztve. A játék a maga 15 milliós eladásával a legsikeresebb NES játék, melyet nem adtak gép mellé, és bár mára már néhány utódja túlszárnyalta ezt az eladást, akkoriban bekerült a Guinness Rekordok könyvébe is, és sokáig tudta tartani ott magát.

Történet

Bowser visszatért a Gomba Királyságba, és magával hozta a hét gyermekét, akiket elküldött a hét világba, hogy elrabolja a királyok varázspálcáit, és valamilyen lénnyé átváltoztatva őket átvegyék az uralmat. Mindegyik világ utolsó pályája maga a kastély, ahol Toad kér segítséget, majd felszállunk az éppen emelkedő Halálhajóra. Ha sikeresen megküzdünk Bowser egyik gyerekével, visszavesszük a varázspálcát, és visszaváltoztatjuk a királyt. Hercegnő a 8. világban van, itt küzdünk meg Bowserrel.

Játékmenet

A játék az elődjéhez képest nagyon sok új kihívást rejt, melyek csak még jobban erősítették a Mario-hangulatot, ezért ez sok Mario-játékos kedvence, bár sok újabb gamer nehéznek tartja ezt a játékot. Amikor elkezdjük a játékot, a térképen találjuk magunkat. Mind a nyolc világnak egyedi térképe van, azokon lehet a pályákra menni, melyet egy kis számozott négyzet jelez. Ebben a játékban ugyanúgy rá lehet ugrani az ellenségek fejére, ám Mario erejétől függően több módon is meg lehet ölni őket. Minden pálya végén egy Roulette Box-ot találunk, ahol gomba, virág és csillag alakzatok váltakoznak. Ha alulról megütjük, az egyiket megkapjuk, a képernyő jobb alsó sarkán tárolódik. Ha három egyformát összegyűjtünk, extra életeket kapunk. A Mini-kastélyokban és a kastélyokban főellenségek várnak ránk. A térképen találunk még Pikk-négyzetet, itt szerencsejátékot játszhatunk. Ha jó időben nyomjuk meg az A-gombot, egy alakzat jön ki, melyekért szintén extra életek járnak. A Toad háza tárgyakat rejt, melyek a tárgy-menübe kerülnek. A tárgy-menüt csak a térképen tudjuk megnyitni, és tárgyakkal különböző erőkkel ruházhatjuk fel hősünket.

A nyolc világ

A játék egyik legsikeresebb újítása a térkép. Itt találjuk kis négyzetekben a pályák sorszámozását, valamint találunk Mini-Kastélyt, Kastélyt, Toad házat, Pikk-négyzetet, ahol szerencsejátékot játszhatunk. A térképen meghatározott útvonalon mehetünk. Nagyon tájhű, az adott világ jellegzetességéhez hasonló épületet, tájakat láthatunk, és annál a négyzetnél, ahol a környéken víz van, ott víz alatt fogunk menni, tehát minden tekintetben fantasztikus lett a kivitelezés.

1. világ, a sztyeppék országa
A sztyeppék országában Larry Koopa garázdálkodik, és a királyt kutyává változtatta (vagy Cobrat-tá az All-Stars verzióvan). Ez a világ egy síkság, a háttérben egy-egy dombot, a térkép alsó részén sziklákat láthatunk. A Kastély a dél-keleti részen találjuk, várárok veszi körül. Itt még egyszerűbb ellenfelekkel találkozunk, mint például Goomba, Koopa Troopa, Piranha Plant, Koopa Paratroopa. Ebben a világban hat pálya, két Toad-háza, egy Pikk-négyzet, egy Mini-kastély és a Kastély van.

2. világ, a puszták országa
A puszták országában hatalmas sivatagot találunk, rengeteg homokkal (néhol futóhomok), piramisokkal, pálmafákkal. A puszták országában Morton Koopa Jr. változtatta át a királyt pókká (Hoopstarrá az All-Stars verzióban). Néhány új ellenséggel találkozunk, mint például Tűzkígyó, Mérges Nap, Tűztestvérek, akik igencsak elrejtőztek. Ahhoz, hogy megtaláljuk őket, a sziklát kell kalapáccsal széttörni. Ők őrzik a Varázsfuvolát. A világban öt pálya van, egy piramis, egy futóhomok-pálya, egy Mini-kastély, két Pikk-négyzet, három Toad-háza, és a Kastély.

3. világ, a vizek országa
Egy ország tele tengerekkel, egy-egy pálya a földön van, de döntő többségében víz alatt úszunk. Ezt a világot Wendy O. Koopa hajtotta uralma alá, és a királyt Spike-ká (Dino Rhinóvá az All-Stars verzióban) változtatta. A térkép középső részén az úton, melyen mehetünk hidakat találunk, ezek váltakozva nyílnak ki, és csukódnak le. Bár az előző világban is találtunk csöveket, itt használni kell, mert a nagy kastélyhoz csak így tudunk eljutni. Mivel ez egy víz alatti világ, így sok víz alatti ellenséggel találkozunk, például Cheep-Cheep, Blooper, vagy a Big Bertha, aki a szájában hordozza kicsinyét. Ebben a világban 9 pálya, 2 Mini-Kastély, 5 Toad-háza, 5 Pikk-négyzet, és a Kastély van. Néhány Pikk-négyzetet, és Toad-házát csak hajóval tudunk elérni, melyet a kikötőben találunk.

4. világ, az óriások országa
Ebben a világban szinte minden ellenség óriási, Mario hozzájuk képest nagyon kicsi. Ez a világ lényegében egy síkság, de nagy területen találunk vizet is. Itt találkozunk először Bullet Billel, szinte mindenki más ismert, csak óriásra nőttek. Ezt a világot Iggy Koopa támadta meg, és a királyt egy narancssárga dinoszaurusszá (Donkey Kong Jr.-rá az All-Stars verzióban) változtatta. Itt hat pálya, két Mini-Kastély, négy Toad-Háza, kettő Pikk-négyzet és a Kastély található.

5. világ, az ég országa
Ez a világ két részre van osztva. Először a földön kezdünk, majd, ha teljesítettünk három pályát, akkor a spirálozott kastélyba jutunk el, mely az égbe visz fel minket, itt folytatjuk utunkat. Itt találkozunk először a híres Kuribo cipőjével, mely egy hatalmas cipő, és olyan erős, hogy még a Spiny-ket, és a Piranha Plantokat is meg tudjuk ölni vele. Ezt a világot Roy Koopa foglalta el, és a királyt keselyűvé (Albatossá az All-Stars verzióban) változtatta. Itt találkozunk először Para-Bettle-ökkel, melyek fején utazni lehet. A világban 9 pálya (ebből három a földön), két Mini-kastély, három Toad-háza, három Pikk-négyzet és a Kastély van. Az égből bármikor vissza lehet menni a földre, de ha vissza akarunk ismét menni, akkor teljesítenünk kell a pályát.

6. világ, a jég országa
A pálya hóval és jéggel van fedve, így nagyon kell vigyázni, mert csúszós úton megyünk! Néhány befagyasztott négyzetet találunk a pályán, azokban érme, vagy ellenség van, az ellenség érmékké változtathatók. Ezt a világot Lemmy Koopa hódította meg, és a király fókává (Monty Mole-lá az All-Stars verzióban) változtatta. Ez a világ hatalmas, 10 pálya, 3 Mini-Kastély, 2 Toad-Háza, 3 Pikk-négyzet, és a kastély van rajta.

7. világ, a csövek országa
Ez a világ sok kis szigetből áll, és csövekkel tudunk átjutni egyikből a másikba. Olyan sok csövet találunk a pályákon, hogy könnyű összezavarodni, hogy melyik is visz tovább. Ebbe a világba Ludwig Von. Koopa tört be, és a királyt Piranha Plant-tá (Yoshivá az All-Stars verzióban) változtatta át. Itt 9 pálya, 2 Mini-kastély, 2 Nipper Plant pálya (a Pikk-négyzetek helyett), 3 Toad-háza és a kastély található.

8. világ, a sötétség országa
Itt találkozunk Bowserrel. Ez a világ tele van tankokkal, csatahajókkal, és kézicsapdákkal. A kézicsapdák egy rövid pályára visznek, amit érdemes végigvinni, mert a pálya végén egy Szuper Levél a jutalmunk. Ebben a világban 2 pálya, 1 Mini-Kastély, 2 Tank, 2 Csatahajó, 3 kézicsapja, és Bowser kastélya van, ahol megmenthetjük Hercegnőt.

Ezen kívül még van egy Warp-világ, amit a Varázsfuvola aktiválásával érhetünk el. Itt későbbi világokba mehetünk el.

Irányítás és Mario formái

Irányítás

Egy pályán:
Control Pad: Mozogni (Az alsó gombbal az alsó csövekbe tudunk bemenni, a felső gombbal az A-gombbal együtt a felső csövekbe tudunk bemenni)
A-gomb: Ugrás
B-gomb: Futás / Repülés / tűzgolyó dobás)
START-gomb: Egy játék szünetelése

A térképen:
Control Pad: Mozogni
B-gomb: A tárgy-menü megnyitása
A-gomb: A kiválasztott tárgy aktiválása / Belépni a pályába

Mario formái

Mario - Mario leggyengébb alakja, így kezdjük a játékot. Ha megérintünk egy ellenfelet, meghalunk.
Super Mario - Ha felveszünk egy Szuper Gombát, Super Marióvá változunk, így téglákat is össze tudunk törni. Ha megérintünk egy ellenfelet, akkor visszaváltozunk kis Marióvá.
Tűz Mario - Ha felveszünk egy tűzvirágot, akkor Tűz Marióvá változunk, így távolból tűzgolyóval meg tudjuk ölni az ellenfeleket. Ha megérintünk egy ellenfelet, akkor visszaváltozunk Super Marióvá.
Mosómedve Mario - Ha felveszünk egy Szuper Levelet, akkor Mosómedve Marióvá változunk. Ezzel repülni tudunk, ha elég gyorsan futunk, és ha forgunk egyet, a farkunkkal kilökhetjük az ellenfelet. Ha megsebződünk, akkor Super Marióvá változunk vissza.
Sérthetetlen Mario - Ha felveszünk egy csillagot, akkor sérthetetlenné válunk egy rövid időre, és minden ellenséget letarolunk, mely az utunkba kerül. Ha beleesünk egy szakadékba, vagy lávába, ugyanúgy meghalunk.
P-Szárny - Ha a térképen felvesszük a P-Szárnyat, akkor Mosómedve Mario leszünk, és Mario mellkasán megjelenik egy P betű. Így egy pályát végig tudunk repülni, amíg meg nem sebződünk.
Béka-Mario - Ha felveszünk egy Béka-mezt, Mario magára ölti, és gyorsabban tud úszni, de szárazföldön nagyon nehezen mozog.
Mosómedve-mez Mario - Ha felveszünk egy Mosómedve-mezt, Mario magára ölti, és nemcsak a Mosómedve Mario előnyeit élvezhetjük, hanem szoborrá tudunk változni, és így nem tudnak megsebezni az ellenségek.
Kalapács-Mario - Ha felveszünk egy Kalapács-mezt, Mario magára ölti, és kalapácsokat tud dobni, ellenségeket meg tud vele ölni. Ha leguggol, a hátulján levő páncél megvédi a Piranha Plant által dobott tűzvirágtól, viszont így nem tudunk lecsúszni a lejtőn.
Kuribo-Mario - Csak az 5-3 pályán lehet használni, mivel csak ott találjuk meg Kuribo cipőjét. Ha alulról kilökjük, akkor Goomba kiesik belőle, így a cipő felszabadul. Ezzel Spiny-kat és Piranha Plant-okat tudunk megölni.

A játék japán verziójában akármilyen formában vagyunk, ha megsebződünk, kis Marióvá változunk vissza.

Ellenségek

Battle Mode

 • Fighter Fly
 • Fireball
 • Sidestepper

Goombák

 • Goomba
 • Óriás Goomba
 • Micro-Goomba
 • Paragoomba
 • Pile Driver Micro-Goomba
 • Red Goomba
 • Shoe Goomba

Koopák

 • Koopa Troopa
 • Koopa Paratroopa
 • Óriás Koopa Troopa
 • Óriás Koopa Paratroopa
 • Spike

Beetle-ök

 • Buzzy Beetle
 • Buster Beetle
 • Para-Beetle

Piranha növények

 • Muncher
 • Nipper Plant
 • Piranha Plant
 • Piranhacus Giganticus
 • Ptooie
 • Venus Fire Trap

Lakituk

 • Lakitu
 • Spiny Egg
 • Spiny

Tűztestvérek

 • Kalapács Testvérek
 • Bumeráng Testvérek
 • Tűztestvérek
 • Óriás Kalapács Testvérek

Ellenségek a Mini-Kastélyokban és Kastélyokban

 • Boo Diddley
 • Dry Bones
 • Szürke Bowser szobor
 • Hot Foot
 • Podoboo
 • Roto-Disc
 • Stretch
 • Thwomp

Vizi ellenségek

 • Baby Blooper
 • Baby Cheep
 • Big Bertha
 • Blooper
 • Blooper Nanny
 • Boss Bass
 • Cheep-Cheep
 • Jelectro
 • Lava Lotus
 • Spiny Cheep-Cheep

Sivatagi ellenségek

 • Angry Sun
 • Tűzkígyó
 • Tweester

Chompok

 • Chain Chomp
 • Fire Chomp

Tüzérség

 • Bill Blaster
 • Bob-omb
 • Bullet Bill
 • Cannon
 • Cannonball
 • Óriás Cannonball
 • Missile Bill
 • Rocket Engine
 • Rocky Wrench

Főellenségek

 • Boom-Boom
 • Bowser
 • Koopalingek (Bowser 7 gyermeke)

Kétjátékos mód

A Mario 3 kétjátékos módjában az első játékos Mariót, míg a második játékos Luigit irányítja, és sokban különbözik az elődjétől. Bár egymás után játszunk, de nem egymástól függetlenül. A térképen a két játékos együtt halad. Ha valaki megcsinál egy pályát, akkor a következő játékos a következő pályát csinálja meg. A pontokat, az életet, és a tárgyakat külön gyűjtik a játékosok. Aki megcsinál egy pályát, annak a helyére a játékosa nevének kezdőbetűje látható: Mario esetében M, Luigi esetében pedig L.

Amikor az egyik játékos a térképen van, akkor a társának a betűjele előtt látja kicsiben a sajátját. Abba be lehet lépni, és Battle Mode-ot játszunk. A pályák, és a játékmenet nagyon hasonlít a Mario Bros. játékhoz. Ugyanúgy egy csatornában vagyunk, jönnek az ellenségek. A csata addig megy, amíg az egyik meg nem hal. Újdonság, hogy a Roulette Box kártyákat is ellophatjuk a társunktól, ha a fejére ugrunk, kiesik az egyik, és azt elvehetjük.

Van másfajta csata is, ekkor nem ellenségek támadnak ránk, hanem öt érme van a pályán szétszórva. Amelyik játékos hármat összegyűjt, az nyer.

Fejlesztés

A játék fejlesztésének legnehezebb mozzanata a karakterek frissítése volt, ugyanis nagyon fel akarták turbózni, de a végleges verziónak szánt karaktereket már nem bírta el a NES, így folyamatosan "butítani" kellett, amíg el nem bírja a konzol. Ez Miyamoto feladata volt, és abban az időszakban reggeltől estig csak ezt csinálta, nagyon izzasztó feladat volt számára. És ahogy elnézzük a játékot, éppen, hogy elbírja a NES konzol, ha sok ellenség van a képernyőn beszaggat a játék, itt-ott "villog" egy-egy ellenség.

Remake-ek és portok

A játékot felújítva többször is kiadták, például a Super Mario All-Stars játékban, vagy Game Boy Advance-en a Super Mario Advance széria negyedik részeként. A játék eredeti változatát Virtual Console-on játszhatjuk újra.

Korábbi játékokból átvett elemek

Mario Bros.: A Super Mario Bros. 3 Battle Mode-jának játékmenete nagyon hasonlít a Mario Bros.-hoz.
Super Mario Bros.: Amikor Hercegnőt megmentjük, akkor ugyanazzal a szöveggel kezd, mint amikor Toadot mentjük meg a SMB-ben.
Super Mario Bros. 2: Princess alakja ugyanolyan, mint a SMB2-ben.

Utalások a későbbi játékokban

Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars: A Grate Guy kaszinójában hallható zene a Mario 3 mini-játékának a remixelt zenéje.
Paper Mario: Amikor Mario megmenti a Star Spiritet, akkor csilingelésben ugyanaz hangzik el, mint amikor a SMB3-ban Mario visszaszerzi a varázspálcát az egyik Koopa kölyöktől.
Mario Party Advance: Amikor Mario teljesít egy küldetést, akkor szintén a varázspálca visszaszerzésének zenéje szól.
Tetris DS: A Marathon mód 4-6 szintjei a Super Mairo Bros. 3 zenéi gyorsítva, valamint a felső képernyőn egy-egy Mario pályát láthatunk, az érintőképernyőn pedig egy Mario sprite-ot a játékból.
Dancing Stage: Mario Mix: Super Mario Bros. 3 zenéjére is lehet DDR-ezni.
Super Mario 64: A Tiny-Huge Island a Mario 3 negyedik világának az újragondolt változata
Super Mario 64 DS: A Rec Room zenéje a Super Mario 3 első világának a zenéje felújítva.
WarioWare. Twisted: Két Super Mario Bros. 3 microjáték is van.
Super Smash Bros. Melee: Az Overworld zene olykor hallható a Mushroom Kingdom, és a Princess Peach Castle pályákon.
New Super Mario Bros.: Itt tért vissza a közkedvelt Toad-háza
Super Paper Mario: Amikor Big Blooper megjelenik, akkor a Super Mario Bros. 3 víz alatti zenéje hallható.
Super Smash Bros. Brawl: A Melee-ben hallható Mario 3 zenét itt is felhasználták.
Mario Kart Wii: Az egyik pálya hirdetésén SMB3 olvasható.
Super Mario Galaxy: A Halálhajó itt is megtalálható, valamint az Athletic zene remixelve hallgató.
New Super Mario Bros. Wii: Végre visszatértek Bowser gyerekei! A pingvin ruha a Béka-mez alapján készült. A Halálhajó zenéje a Mario 3-ból való, és a pálya alapterve szintén abból a játékból származnak. Az ellenségek a térképen is a Mario 3 alapján készült, a zene is onnan való. Para-Beetle-öket is csak itt láthatjuk.
Super Mario 3D Land: A Mosómedve-mez, az ugródoboz és a Szuper Levél is megjelenik ebben a játékban. Itt is van Halálhajó, és Boom Boom is visszatér nagyon hosszú idő után.

Érdekességek

 • Miyamoto eredetileg nem akarta, hogy a Mosómedve-mez szoborrá változtassa hősünket a japánon kívüli verziókban, mert szerinte, aki nem japán, az úgysem értené a jelentősségét. Az a mosómedve egy Tanuki, magyarul nyestkutyának szokás említeni, de mivel hasonlítanak a mosómedvékre, ezért ez az elnevezés is elfogadható. A japán kultúrában buddhista vándoroknak a Tanuki szobor szerencsét hozott nekik, emellett ezek az állatok alakváltók. Rengeteg japán népmese, folklór szól róluk. Emellett nagyon sok ramen étteremben van Tanuki-szobor szalmakalappal a fején.
 • Takashi Tezuka bevallotta, hogy bár rengeteg segítséget kaptak a játék készítéséhez, de ez volt életének legrosszabb munkája. Sok átvirrasztott éjszaka, reggeltől estig megállás nélkül fejleszteni, nagyon nehezen készült el a játék.
 • Sok ellenség itt tűnt fel először, melyek a későbbi Mario játékokban is jelentős szerepet játszanak: pl. Chain Chomp, Boo, Dry Bones, Thwomp
 • Angolul készer jelent meg a játék. A második kiadásban a világok neveit újraírták, és néhány japán nevet is angolosítottak, például Kuribo's Shoe Goomba's Shoe lett.
 • Ha Béka- Mosómedve- vagy Kalapács-Marióként ölünk meg egy Koopalinget, akkor más üzenetet kapunk a királytól.

     
Chat
     
Yoshi
     
Aktuális játék
Super Mario Odyssey
     
Megjelenések

Nintendo Switch
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 2018. május 4.
Mario Tennis Aces - 2018 tavasz

     
Egyéb oldalaim
     
Társoldalak
     
Számláló
Indulás: 2006-03-19
     
Vélemény-nyilvánítás
Nintendo Switch
Mi a véleményed a Nintendo Switch-ről?

Fantasztikus, a Nintendónak mindig vannak új ötletei
Egész jó, szívesen játszok vele
Talán egyszer vennék magamnak, ha majd lemegy az ára
Az egész dolog értelmetlen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Tartalom

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |